Život
14.10.2019. 18:55
M.P.

Ko je pobednik u "sukobu" taksisti - Car Go? Pa trotineti...

trotinet-shutterstock_1255739326.jpg
Izvor: Foto: Shutterstock

Nervoza među Beograđanima zbog blokade saobraćaja u gradu, koji je izazvan višednevnim protestima taksista, polako ali sigurno dostiže tačku ključanja.

Taman nakon što su "navikli" sugrađane na blokadu saobraćaja, koja je prethodnih dana trajala od 13 do 15 časova, taksi udruženja su se odlučila na radikalizaciju protesta, što u Beogradu znači - blokiraj grad u vreme poslepodnevnog špica od 14 do 17 časova! Vraćanje kući s posla postalo je pravi podvig.

Trotineti

I dok po trolejbusima, autobusima i tramvajima, koji stoje u mestu, Beograđani nervozno "guglaju" najbrži put do kuće, pored njih spokojno krstare apsolutni pobednici ove gongule - trotinetisti.

Za njih gužva ne postoji, kao ni čep u saobraćaju. Kao ni rupa u zak... (Dobro, ipak i za njih postoji rupa u zakonu). Ako primete gužvu na ulicama, preći će na trotoar i obrnuto. Lako i jednostavno.

Povezane vesti - ELEKTRIČNI TROTINETI SU OPASNA IGRAČKA: Evropa ih se rešava, Srbija još čeka zakon

Dok se taksisti i vozači CarGo-a raspravljaju oko toga ko kriši zakon, a ko koristi njegove rupe, vozači trotineta maksimalno koriste što za njih zakon ni ne postoji. Lepo vreme i neočekivano topli oktobar ide im u prilog, pa će se njihov broj, na ulicama, narednih dana, izvesno povećavati.

Trotineti

Jedanaesti dan protesta Beograđanima, bez trotineta, pao je teže nego obično što je dovelo do eskalacije nervoze i prvih incidenata. Kako Tanjug saznaje policija je privela dve osobe zbog remećenja javnog reda i mira.

Kako su preneli pojedini mediji, do hapšenja je došlo kod Vlade Srbije, a jedan od privedenih je taksista. Na Savskom trgu, revoltirani blokadom tog dela grada i paralisanjem javnog gradskog prevoza, putnici koji su čekali autobuse i tramvaje izašli su na kolovoz i - blokirali taksiste.

Uvrede na obe strane umalo nisu dovele do većih incidenata i masovne tuče na prostoru između bivše železničke stanice i zgrade Pošte.

 FOTO TANJUG/ BOJAN STEKIC/ bk FOTO TANJUG/ BOJAN STEKIC/ bk

Taksisti okupljeni ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici potvrdili su da će protesti i blokade, po današnjem sistemu, biti nastavljene i narednih dana.

Dakle, okupljanje u 13 časova, a protestna vožnja i blokada od 14 do 17 časova.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
29°C
26.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve