Život
10.05.2021. 15:05
R .E.

Doktor objasnio

Korona: Kada je smrtni ishod gotovo izvestan

vakcinacija u Izraelu
Izvor: EPA/ABIR SULTAN

Profesor dr Miljko Ristić iz Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje je, komentariao je nove navode naučnika da je kovid kardiovaskularna bolest.

Doktor je, godtujući na TV Pink, objasnio da je već u prvim mesecima borbe sa kovidom bilo jasno da je to respiratorno obolenje ali da napada i druge organe. 

"Kod pojedinih pacijenata dolazi i do zgrušavanja krvi u sitnim krvim sudovima u plućima. Takvi slučajevi imaju tešku kliničku sliku i njima čak ni respirator ne može da pomogne ulazak kiseonika u krvotok otežan  i oni uglavnom imaju smrtni ishod", objasnio je profesor Ristić, koji je komentarisao i činjenicu da je tokom pandemije porastao i broj infarkta.

"Kardiološki pacijenti zahtevaju lečenje bez odloganja, što je zbog pandemije bilo smanjeno zbog čega je samo tokom prošle godine 55.000 ljudi umrlo od srca, što 10 puta više nego od korone".

Tokom gostovanja doktor je apelovao na građane da je veoma važno da se vakcinišu.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Deca i korona: Dvoje dece na Institutu
deca, korona

Broj se ipak smanjuje

10.05.2021. 10:59

Deca i korona: Dvoje dece na Institutu

Doktor Vladislav Vukomanović iz Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta izjavio je da se u toj ustanovi od korona virusa leče dva deteta i da je njihovo zdravstvno stanje stabilno, kao i da se smanjio broj dece obolele od COVID-19.
Close
Vremenska prognoza
light rain
5°C
05.12.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve