Život
26.12.2022. 22:05
Beta

Er Srbija

Krenuli ste na put bez knjige? Kupite Pupinovu autobiografiju u avionu

čitanje
Izvor: Shutterstock

Nacionalna avio-kompanija Srbije, Er Srbija, objavila je u ponedeljak da će autobiografija jednog od najvećih svetskih naučnika srpskog porekla Mihajla Pupina, "Sa pašnjaka do naučenjaka", na srpskom i engleskom jeziku, moći da se kupi i na letovima Er Srbije.

Kako je navedeno, Er Srbija je, u saradnji sa beogradskim Zavodom za udžbenike, odštampala Pupinovu autobiografiju, koja je prvi put objavljena 1923. godine u Njujorku na engleskom i dobila je Pulicerovu nagradu.

Najnovije izdanje knjige, štampano na srpskom i engleskom jeziku u tiražu od po 500 primeraka, moći će da se kupi u avionu Er Srbije sa likom Mihajla Pupina, poslovnicama nacionalne avio-kompanije u Belvilu i kod crkve Svetog Marka u Beogradu, kao i u Premijum salonu na beogradskom aerodromu.

"Prošlo je tek nešto više od mesec dana od kako je u Srbiju stigao drugi širokotrupni avion erbas A330-200 koji nosi ime i lik velikog naučnika Mihajla Pupina. Na taj način, naša kompanija želela je da oda priznanje jednom od najvećih umova i najboljih profesora elektrotehnike svih vremena koji nikada nije zaboravio srpsko poreklo i svoj zavičaj. Korice čuvene Pupinove autobiografije koju smo nedavno odštampali vizuelno su usaglašene sa repom aviona", rekao je direktor komercijale i strategije Er Srbije Boško Rupić.

Knjiga "Sa pašnjaka do naučenjaka" je priča o Mihajlu Pupinu, koji je od pastira iz sela Idvor postao jedan od preteča ere telekomunikacija.

Na srpskom, u prevodu Milana Jevtića, knjiga je prvi put objavljena 1929. godine, u izdanju Matice srpske iz Novog Sada.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
05.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve