Život
03.06.2024. 15:00
R.E./ YourTango

Da li ste ih koristili?

LAŽI koje bi trebalo reći na svakom RAZGOVORU ZA POSAO

razgovor za posao, zapošljavanje, posao
Izvor: Shutterstock

Potpuno je normalno da, pred razgovor za posao, budete nervozni i imate tremu. Koliko god da ste sigurni u sebe, ovi intervjui prepuni su iznenađenja i uvek nešto može krenuti po zlu. Ono čime se većina vodi u intervjuima za posao je to da je iskrenost najbolja politika, ali nekada je možda dobro malo slagati…

Agent za zapošljavanje, Boni Dilber, rekla je na svom TikTok nalogu da postoje tri vrste laži koje bi trebalo reći na svakom razgovoru za posao.

Boni je, takođe, svojim pratiocima preporučila da “unapred pripreme svoje laži”, a u nastavku teksta pročitajte koje su to laži.

Zbog čega napuštate trenutni posao

“Ukoliko napuštate posao zbog problema sa šefom ili kolegama, nemojte to reći na razgovoru za novi posao”, kaže Boni Dilber.

Umesto žalbi na stare kolege, Dilber preporučuje da kažete nešto poput: “Odlično mi je na starom poslu, ali želim da preuzmem ozbiljnije zadatke. Želim da napredujem”.

Zašto vam je potreban posao za koji se prijavljujete

Kako savetuje Dilber, nikako nemojte pričati da želite taj posao zbog novca i određenih pogodnosti. Takva iskrenost neće vas razlikovati od drugih kandidata, jer svi žele to.

Takođe, novi poslodavac može pomisliti da su to jedine stvari do kojih vam je stalo.

Tada na scenu stupa laž.

"Umesto toga, reći ćete im da ste veoma strastveni prema misiji kompanije i da smatrate da se dobro uklapate u poslovanje i politiku kompanije", kaže Dilber, piše "YourTango".

Vaši planovi za budućnost

Možda želite taj posao jer vam je trenutno potreban novac, a možda ste student kome je potreban privremeni posao.

Šta god da je, nikako ne pričajte da želite da budete tu samo neko određeno vreme

"Kada vas pitaju o vašim planovima za narednih pet godina, recite da su vaši planovi da radite za tu kompaniju", kaže Dilber.

"Vaši planovi su da dođete, uspete u ovoj ulozi i nastavite da rastete kako se pojave mogućnosti... Ono što svaka kompanija želi su visoko kvalifikovani profesionalci koji će ostati i rasti sa njima", dodaje Dilber.
 

Agent za zapošljavanje takođe savetuje da lažete o svojim hobijima – nemojte pričati da ih nemate, ili da nakon posla odlazite kući samo kako biste gledali televiziju i ležali u krevetu.

Pokažite im da ste vredna osoba, čiji je dan ispunjen brojnim aktivnostima.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Srbi se ubijaju od posla, evo koliko se radi u Evropi!
posao, umor

Punom parom

20.09.2023. 14:18

Srbi se ubijaju od posla, evo koliko se radi u Evropi!

Radnici u Srbiji su tokom prošle godine u proseku radili 43,3 sata sedmično, što je za skoro šest sati više od proseka u Evropskoj uniji, objavila je 20. septembra evropska služba za statistiku Eurostat.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
15.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve