Život
25.03.2023. 14:10
R. E. / Gardijan

Izolacija kao inspiracija

Ljubljenje na daljinu: Da li biste koristili ovakav gedžet?

mašina za ljubljenje
Izvor: Shutterstock

Kineska startap kompanija proizvela je uređaj koji omogućava neku vrstu ljubljenja na daljinu, tako što prenosi podatke, koje prikuplja preko senzora pokreta skrivenih u silikonskim usnama. Korisnici mogu da snime poljubac i zatim pošalju osobi koja ima isti uređaj.

Usne se pomeraju i blago zagrevaju tokom poljupca, kako bi osećaj bio što autentičniji.

Ovaj gedžet može da snima i reprodukuje zvuk, a čak je moguće i preuzeti podatke o poljupcima koje su slali drugi ljudi, putem prateće aplikacije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Guardian (@guardian)

Izumitelj ovog proizvoda Džao Đijanbo, rekao je da je inspiraciju dobio tokom korona karantina. "U Kini su zaključavanja veoma stroga i dešavalo se da mesecima nismo mogli da napuštamo stan. Tada sam bio u vezi, ali nisam mogao da budem sa svojom devojkom zbog izolacije".

Uređaj nazvan "MUA", košta oko 35 evra, a za dve nedelje je prodato više od 3.000 komada. Stiglo je još i oko 20.000 porudžbina.

"MUA" funkcioniše tako što korisnici preuzmu aplikaciju i upare svoje mašine za ljubljenje. Kada poljube uređaj, on uzvraća poljubac. Dostupan u nekoliko boja kože, sa istim uniseks usnama.

Kritike proizvoda su mešovite, pri čemu su neki korisnici rekli da je interesantan, dok su drugi rekli da im je neprijatno. Među glavnim pritužbama bio je nedostatak jezika.

"Veoma neprijatno, ne deluje kao pravi poljubac“, rekli su na kineskoj platformi za onlajn kupovinu Taobao. Međutim, ima mnogo korisnika koji komentarišu da im pomaže u vezama na daljinu.

"Ranije sam mogao da vidim svoju devojku preko video poziva, ali nisam mogao da je dodirnem. Ovaj proizvod nam pomaže da stvorimo utisak poljupca", piše u jednoj od recenzija.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Pametni" WC za nemarne korisnike, zovu ga "Drugar"
toalet

Nema šta ne može da reši

01.02.2023. 13:30

"Pametni" WC za nemarne korisnike, zovu ga "Drugar"

Četiri belgijska inženjera su dizajnirala toalet sposoban da u skladu sa sadržajem koji ulazi u VC šolju prilagodi količinu vode koja je neophodna za evakuaciju otpada, a takav ekološki i ekonomičniji pristup je privlačan na međunarodnom tržištu, preneo je portal Fokus na Belgiju (Focus on Belgium).
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
27.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve