Život
01.02.2023. 13:30
Beta

Nema šta ne može da reši

"Pametni" WC za nemarne korisnike, zovu ga "Drugar"

toalet
Izvor: Shutterstock

Četiri belgijska inženjera su dizajnirala toalet sposoban da u skladu sa sadržajem koji ulazi u VC šolju prilagodi količinu vode koja je neophodna za evakuaciju otpada, a takav ekološki i ekonomičniji pristup je privlačan na međunarodnom tržištu, preneo je portal Fokus na Belgiju (Focus on Belgium).

Pisoari sa automatskim sistemom za ispiranje su već rasprostranjeni. Međutim, inovacije se i dalje mogu razvijati, kao što su pokazala četiri dizajnera koji rade u kompaniji IPEE sa sedištem u Antverpenu.

Najnoviji izum belgijskih inženjera je dosta koristan, jer toalet nazvan "Buddy" (Drugar) omogućava potpunu automatizaciju čišćenja VC šolje na veoma precizan i higijenski način.

Čak i posle prolaska pomalo nemarnog korisnika, toalet će biti savršeno čist, dodao je belgijski portal.

Visokotehnološki toalet korisnicima nudi povećanu udobnost u umirujućoj atmosferi zahvaljujući prigušenom osvetljenju.

Nema potrebe da pritiskate nekakvo dugme, samo odmahnite rukom da biste lako aktivirali toalet bez kontakta, što je izum za bolju higijenu.

Njegova upotreba je takođe deo održivog pristupa jer sa svojim patentiranim senzorima, taj novi sistem nezavisno prilagođava količinu vode koja je potrebna za evakuaciju otpada prema njegovoj količini i prirodi.

Takav inovativan toalet je bolji za životnu sredinu, i jeftiniji je jer koristi manje vode.

Toalet Badi je već "šarmirao" pojedince i kompanije, i nalazi se u raznim javnim prostorima kao što je aerodrom u Singapuru, dodao je Fokus na Belgiju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Korisne stvari koje niste znali da su izmislile žene
žene

Zanimljivo

01.04.2022. 10:15

Korisne stvari koje niste znali da su izmislile žene

Da li ste se ikad zapitali, kada bacate đubre – ko je izmislio kantu sa papučicom? Ili, kada uživate u svom raskošnom akvarijumu – kome prvom je ovo palo na pamet da napravi? A, kada vadite oprane sudove iz mašine – da li znate ko je tvorac tog korisnog pomoćnika u kuhinji? Za sve to su zaslužne – žene.
Close
Vremenska prognoza
overcast clouds
13°C
14.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve