NAJBOLJE FITNES APLIKACIJE (II deo): Obezbedite sebi besplatnog savetnika i nutricionistu

NAJBOLJE FITNES APLIKACIJE (II deo): Obezbedite sebi besplatnog savetnika i nutricionistu


Odavno smo postali svesni činjenice da je fizička aktivnost neophodni segment u životu svakog pojedinca. I pored toga, život u 21. veku je takav da zbog brzog načina života, često ne vodimo računa o svom telu i zdravoj ishrani. Međutim, upravo ta brzina i nedostatak vremena često nam služi kao izgovor za izbegavanje treninga. Na kraju se sve svodi na motivaciju, koji smo cilj postavili ispred sebe. Da li je to oblikovanje tela, povećanje kondicije, ili gubitak težine, nije toliko bitno. Važno je samo da imamo neki pokretač koji će nas naterati da dođemo do teretane, terena, ili jednostavno izađemo da trčimo.

Ukoliko zaista nemate vremena da stignete do teretane, možete da trenirate i od kuće. Naime, godinama unazad postoje sjajne aplikacije za Android i iPhone koje služe da vas usmere i olakšaju sam proces treniranja. Ove aplikacije imaju funkciju fitnes savetnika koje su tu da vam pomognu u vežbanju. Prilično je jednostavno, bitno je samo da u moru aplikacija odaberete jednu koja vama najviše odgovara. U nastavku vam nudimo neke od najboljih fitnes aplikacija u 2018. godini koje su besplatne.

1. Google Fit

Ova aplikacija se krajem 2017. godina probila na fitnes tržište i jedna je od najviše korišćenih. Zašto? Jer je prilično jednostavna za korišćenje, nema previše opcija koje zamaraju i komplikuju samo korišćenje aplikacije. Namenjena je prevashodno fitnes početnicima koji imaju za cilj ili da postepeno ulaze u svet sporta, rekreativno se baveći nekom sportskom disciplinom ili su to oni zaljubljenici koji žele da redovno održavaju svoje telo u formi. Dizajnirana je na taj način da je prilagođena srpskom jeziku. Usmerena je na definisanje cilja koji želite da postignete, sa akcentom da u nekom vremenskom periodu zaista ostvarite ono što ste i zamislili.

Povezane vesti – Koje su još najbolje fitnes aplikacije za 2018. godinu, možete pročitati ovde.

2. Map My Fitness Workout Trainer

Sjajna aplikacija koja je među najviše korišćenim u online fitnes zajednici. Besplatna za obe platforme, zapravo objedinjuje preko 600 sportskih aktivnosti koje uključuju trčanje, biciklizam, šetanje i brzo hodanje, vežbe u teretani, krosfit trening namenjen kako početnicima tako i dugogodišnjim vežbačima, jogu i tako dalje. Funkcioniše po principu korišćenja GPS navigacije koja prati vaše vežbačke aktivnosti, procenjuje koje su najbolje za vašu kondiciju i konstantno meri rezultate. Takođe, dodatan bonus ove aplikacije jeste što u okviru nje imate svog online nutricionistu koji će vas usmeriti po pitanju najboljeg režima ishrane u zavisnosti od vaše krvne grupe, metabolizma, kilaže i ostalih bitnih faktora. Ukoliko pronađete vašu omiljenu rutu za vežbanje, preko ove aplikacije možete je sačuvati i kasnije je ponovo aktivirati.

3. Nike Training Club – Workouts & Fitness Plans

Ova aplikacija je po svim parametrima jedna od najboljih fitnes aplikacija koja je u potpunosti besplatna i ne sadrži oglase niti dodatne premijum kupovine, za dalje “otključavanje” viših nivoa vežbi. Ova aplikacija sadrži preko 100 vežbi namenjenim samo oblikovanju tela. Te vežbe su fokusirane na sve mišiće ruku, stomaka, nogu, leđa i ostalih delova. Takođe, GPS funkcijom, prati se vaš napredak u ostalim sportskim disciplinama, popust košarke, veslanja, plivanja i džogiranja ukoliko se pripremate za trke sa velikim rastojanjem, a ujedno ste i veliki ljubitelj trčanja. Ono što se navodi kao velika prednost ove aplikacije jeste mogućnost gledanja video vežbi preko TV prijemnika, a sve ovo je izvodljivo putem HDMI kabla ili Chromecast podrške.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar