Život
01.08.2022. 17:35
Beta

Kazne nisu male

Nišlije, pazite gde parkirate - krenulo "Oko sokolovo"!

automobili, parking
Izvor: Shutterstock

U Nišu dva specijalna vozila Komunalne milicije opremljena sistemom za snimanje "Oko sokolovo" počinju da evidentiraju i sankcionišu prekršaje prilikom parkiranja.

Načelnik niške Komunalne milicije Predrag Kovačević je za agenciju Beta izjavio da će vozila sa sistemom "Oko sokolovo" biti na ulicama radnim danima od 7.00 do 21.00 sati, a subotom od 7.00 do 14.00, a prve kazne će početi da stižu na adrese vlasnika vozila u roku od desetak dana.
 
"Potrebno je neko vreme da se kod nas prekršaji obrade, da se potom odštampaju i da ih pošta dostavi", izjavio je Kovačević.

Prema njegovim rečima, tokom proteklih mesec dana probnog rada, sistem "Oko sokolovo" beležio je dnevno oko 1.000 prekršaja.

"Najčešći prekršaji su parkiranje na trotoaru, u kolovoznoj traci, na zelenoj površini i biciklističkoj traci. Vrlo čest prekršaj je i parkiranje na manje od pet metara od raskrsnice i u ulazima kuća i zgrada", rekao je Kovačević.

Kazna za nepropisno parkiranje je 5.000 dinara, a ukoliko se plati u roku od osam dana, upola je manja.

Niš trenutno ima oko 3.600 parking mesta, dok je broj vozila premašio 81.000.

"Parking servis" je tokom prošle godine, zbog nepropisnog parkiranja "paukom" uklonio 7.000 vozila.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ako krećete na put... (VIDEO)
Saobraćaj, automobili

AMSS

01.08.2022. 10:18

Ako krećete na put... (VIDEO)

Saobraćaj je u Srbiji umerenijeg intenziteta posle gužve na graničnim prelazima tokom vikenda, dok nema zadržavanja na naplatnim stanicama ali se i dalje čeka na granici, saopštio je Auto-moto savez Srbije.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
02.10.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve