Život
28.12.2021. 16:39
Promo

Sigurna kuća

Niste same: Brigom i pažnjom do osnaživanja žena

Dunav promo
Izvor: Dunav osiguranje

U susret predstojećim novogodišnjim i božićnim praznicima, žene i decu koji borave u Sigurnoj kući u Beogradu danas su posetile i novogodišnjim poklonima darivale Irena Vujović, ministarka u Vladi Republike Srbije i predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost, Ivana Soković, predsednica Izvršnog odbora Kompanije "Dunav osiguranje“, i Nataša Stoisavljević, gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Beograda.

"Podršku koju štićenicama Sigurne kuće kontinuirano pruža 'Dunav osiguranje' velika je satisfakcija i zadovoljstvo za nas", istakla je prilikom današnje posete ovoj instituciji Ivana Soković, predsednica IO Kompanije "Dunav osiguranje“, i dodala:

"Višegodišnja podrška koju 'Dunav osiguranje' pruža štićenicama sastoji se u zapošljavanju žena iz Sigurne kuće, obezbeđivanju besplatnih polisa dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja, koje obuhvata sistematske i sve druge preglede neophodne štićenicama, kao i darivanju novogodišnjih paketića deci.

Pored toga što ćemo decu i ove godine obradovati paketićima, ženama koje borave u Sigurnoj kući poklonićemo vrednosne vaučere za kupovinu kozmetike u 'Lili' drogerijama. Uz podršku 'Lili' drogerija pripremili smo i poklone za sve zaposlene u Sigurnoj kući, za žene koje su podrška štićenicama u njihovim najtežim danima. Dajemo sve od sebe da im bar malo pomognemo, iako znamo da mi ne možemo da im nadomestimo ono što su izgubile, svoje domove i porodice."

Kompanija "Dunav“ nastavlja saradnju sa Savetom za rodnu ravnopravnost Grada Beograda i Sigurnom kućom, radi osnaživanja žena u borbi protiv nasilja u porodici, istakla je na kraju svog obraćanja Ivana Soković, uz želju da im Nova 2022. godina bude lepša i srećnija i da iz svega što im se dogodilo izađu jače i snažnije.

Irena Vujović, ministarka u Vladi Republike Srbije i predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost, prilikom posete Sigurnoj kući najavila je realizaciju projekta socijalnog stanovanja u Beogradu za žene žrtve nasilja u 2022. godini:

"U godini koja je pred nama zalagaćemo se za nultu toleranciju prema nasilju nad ženama, ali i za njihovo ekonomsko osnaživanje, što je mnogo važnije i na čemu intenzivno radimo. Nastojaćemo da unapredimo aktivnosti koje već realizujemo. Ohrabruje i podatak da se dosta kompanija i fakulteta interesuje da pomogne, što je potvrda da je svest o značaju pomoći ženama podignuta na viši nivo i da nisu same."
 

Govoreći o aktivnostima Grada Beograda, Nataša Stoisavljević najavila je da će Grad i u 2022. godini voditi odgovornu socijalnu politiku i nastaviti da pomaže svima kojima je pomoć najpotrebnija, a štićenice Sigurne kuće su  prioritet kada je u pitanju pomoć i podrška.

Zahvaljujući na ukazanoj pomoći i darovima, kao i na novim idejama koje ulivaju nadu, Vesna Stanojević iz Sigurne kuće rekla je da je to najava da će nova godina za ovu ustanovu  biti mnogo bolja i da je upravo ova poseta  potvrda da o ovim ženama i deci brine celo društvo.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
fog
16°C
26.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve