Život
20.05.2022. 18:30
Beta

Korisno

Novi Sad dobija novu podzemnu garažu

Novi Sad
Izvor: Shutterstock

U centru Novog Sada u ulici Modene, 27. maja počeće pripremni radovi za izgradnju podzemne garaže sa 267 parking mesta, saopšteno je iz pres službe gradonačelnika.

 

Projektom je predviđena izgradnja javne garaže površine 54.853 kvadrartna metara, kapaciteta 267 parking mesta na tri podzemne etaže.

Standardno je 245 parking mesta, 14 su za osobe sa invaliditetom, a osam za električna vozila.

Garaža je locirana na prostoru izmđu Ulice Ilije Ognjanovića i Zmaj Jovine, a pozicionirana je tako da obezbedi najbolju pristupačnost korisnicima u zonama visoke atraktivnosti.

Radove na izmeštanju infrastrukture, koja se nalazi u obuhvatu buduće garaže, realizovaće gradska javna i javno-komunalna preduzeća u saradnji sa nadležnim gradskim upravama.

Tokom izvođenja radova saobraćaj će biti zabranjen u Ulici Modene (od Bulevara Mihajla Pupina do Zmaj Jovine ulice i Ulice kralja Aleksandra) i slepom delu Ulice Ilije Ognjanovića.

Predviđeno je da izgradnja garaže traje dve godine.

Garaža u Ulici Modene jedna je od četiri garaže koje su predmet Ugovora o koncesiji za projektovanje, izgradnju, upravljanje i održavanje javnih garaža na teritoriji Grada Novog Sada, a od kojih su tri podzemne na lokacijama Modena, Banovina i Trg Republike i jedna nadzemna u Šafarikovoj ulici.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Pruga Beograd-Novi Sad: Red vožnje i cena karte
Pruga

Brza pruga

20.03.2022. 11:43

Pruga Beograd-Novi Sad: Red vožnje i cena karte

Na pruzi Beograd-Novi Sad počeo je redovan putnički saobraćaj, a svakodnevno će biti po 16 polazaka iz Beograda i iz Novog Sada.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
31°C
27.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve