Život
25.09.2023. 12:58
R.E.

Lepa akcija

Zeleni bioskop za uređenje školskog dvorišta

1
Izvor: O.Š. "Marija Bursać"

Poslednji kalendarski dan leta u Osnovnoj školi "Marija Bursać“ na Zvezdari, bio je rezervisan za "Zeleni bioskop“. Cilj dobrotvorne akcije pod ovim imenom je prikupljanje sredstava za dalje uređenje škoslkog dvorišta.

Zeleno dvorište ove beogradske škole ispunila su u petak 22. septembra deca i roditelji koji su došli da podrže akciju. Performans je završen projekcijom animiranog filma "Loraks“ ("Okolinko“) koji govori o zaštiti životne sredine, piše sajt Moj ranac

Ovaj zabavno-edukativni performans je osimišljen u cilju prikupljanja sredstava za dalje uređenje školskog dvorišta. Dvorište se inače nalazi u zelenom okruženju Zvezdarske šume i Sportskog centra “Olimp”. Organizatori priredbe žele da ovakvim manifestcijama u narednom periodu ostvare i bolju interakciju i druženje roditelja, dece i školskog kolektiva.

Svoje umeće igranja pokazali su najmlađu školarci okupljenji u folklornu grupu "Okarina“ kojom godinama uspešno rukovodi Željko Matić. Oni su na početku događaja izveli pesme “Divna, divna” i “Dunje ranke”.

Zvezda večeri bio je animator i muzičar Zoran Dimitrov. On je ostvario sjajnu komunikaciju sa decom i napravimo lepu žurku na otvorenom.

Druženje roditelja, dece i radnika škole biće, kako najavljuje direktorka škole Bojana Šotra, nastavljeno novim projekcijama i priredbama. "Zeleni bisokop“ nastaviće se i tokom oktobra i novembra sa novim gostima i novim programom.

"’Zeleni bioskop’ je način da skrenemo pažnju na to koliko je lepa naša planeta, a koliko pati i kako je treba čuvati i voleti. To je i način da okupimo učenike, roditelje i nastavnike u nastojanju da projekcijom filmova u zelenoj oazi, dvorištu naše škole, pokažemo i u koliko je lepom i prirodnom okruženju naša škola i da bismo ga mogli učiniti još lepšim i zelenijim. Svi uživamo u čarima ’Zelene učionice’ nastale inicijativom jednog roditelja iz 2-1 čija je i ideja i inicijativa vezana za ’Zeleni bioskop’. Nastanak učionice je pokazao da možemo mnogo ako smo zajedno. Zapravo, možemo još više i bolje. Sredstva skupljena na dobrotvornoj priredbi biće utrošena za dalje uređenje dvorišta i škole“, kaže za Mojranac.rs, Bojana Šotra, direktorka OŠ "Marija Bursać“.

Srđan Cvetković, koji je i incijator ove ideje, podseća da je slična akcija organizovana i prošle godine. Tada je u dvorištu zasađeno nekoliko desetina sadnica, koje je škola dobila kroz donacije.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Koliko košta početak školske godine
škola, knjige, udžbenici

Istražili smo

14.09.2023. 02:45

Koliko košta početak školske godine

Početak školske godine donosi mnogo uzbuđenja i očekivanja kako za đake, tako i za njihove roditelje. Međutim, uz to uzbuđenje dolazi i pitanje koje se često postavlja - koliko košta početak školske godine? U ovom članku ćemo razmotriti sve troškove koji prate početak školske godine.
Close
Vremenska prognoza
light rain
17°C
25.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve