Život
01.12.2021. 07:05
Marija Bracanović

Svaka roba nađe kupca

Duh u tegli, baka koja voli da se mazi... Nećete verovati šta se sve prodaje na eBayu

eBay
Izvor: Shutterstock

Gde možete da kupite smisao života, ceo jedan grad, prženicu koju je zagrizao Džastin Timberlejk? Na eBayu, naravno.

Spisak čudnih stvari koje se prodaju na popularnom aukcijskom sajtu je zaista dugačak, a za vas smo izdvojili one najzanimljivije.

Duh u tegli

Stara tegla
Izvor: Shutterstock

Tegla navodno pronađena na starom, napuštenom groblju, postavljena je na aukciju 2003. godine. Prodavac je naveo da je pronašao dve tegle, od kojih se jedna razbila i iz nje je "izašao crni dim“. Kasnije tokom dana, prodavca tegle je "napao duh“. Nakon brojnih ponuda, postignuta je cena od 50,922 dolara, međutim, osoba koja je ponudila tu cenu je odustala od kupovine.

Ukleti štap

Štap, deda
Izvor: Shutterstock

Šestogodišnji dečak je bio ubeđen da ga progoni duh pokojnog dede, pa je njegova majka ponudila štap na prodaju, uveravajući dečaka da će dedin duh otići iz kuće zajedno sa štapom. Prodat je za 65,000 dolara sajtu GoldenPalace.com koji je poznat po kupovini bizarnih predmeta. 

Smisao života

Život, radost
Izvor: Shutterstock

Neko je 2000. godine naveo na eBayu da je otkrio smisao života i odlučio da ga proda. Najviša ponuda je iznosila tek nešto malo više od tri dolara, tako da se ne može reći da je svoje otkriće dobro unovčio.

Napušteni grad

Napušteni grad
Izvor: Shutterstock

Kuće se ponekad prodaju na eBayu, ali ceo grad ne baš često. Međutim, upravo to se dogodilo 2007. godine sa gradom Albert u Teksasu koji je ponuđen za 2,5 miliona dolara. Prodat je tek 2009. za nižu sumu koju su i prodavac i kupac odlučili da sakriju. Kupac je bila porodica Isli koja je u gradu otvorila bar koji radi pet dana nedeljno uprkos tome što u gradu niko ne živi.

Prženica Džastina Timberlejka

Džastin Timberlejk 30.11.2021.
Izvor: EPA / NEIL HALL

Dok je popularni pevač i glumac davao intervju za jednu njujoršku radio stanicu, odlučio je da nešto prazalogaji. Uzeo je nekoliko zalogaja prženice koja mu se očito nije svidela, tako da ju je ostavio za sobom. Radio voditelj je iskoristio priliku i ponudio do pola pojedenu prženicu na aukciji. Taj potez mu se isplatio jer je ovaj odbačeni doručak kupila devetnaestogodišnja devojka za malo više od 1,000 dolara.

Kamen iz bubrega Vilijama Šatnera

Vilijam Šatner 30.11.2021.
Izvor: EPA-EFE/DAN PELED AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Glumac je 2006. godine ponudio kamen iz bubrega na prodaju po ceni od 25,000 dolara. Kupac ovog bizarnog predmeta je bio gore pomenuti sajt GoldenPalace.com, a novac je na kraju doniran u humanitarne svrhe.

Nečija baka

Baka
Izvor: Shutterstock

Desetogodišnja devojčica iz Velike Britanije je pokušala da proda svoju baku i u ponudi navela da je "dosadna, ali voli da se mazi“. eBay je morao da ukloni oglas uz objašnjenje da je u pitanju trgovina ljudima.

Izmišljeni prijatelj

Duh
Izvor: Shutterstock

Džordžija Horoks iz Londona je stavila na aukciju svog izmišljenog prijatelja Bernarda. To je uradila po savetu psihijatra. U oglasu je navedeno da će prijatelja poslati "maštom, a ne poštom“.

Čitav život

Plaža, opuštanje
Izvor: Shutterstock

Nakon burnog razvoda, Australijanac Ijan Ašer je ponudio "ceo svoj život“ na prodaju – kuću, sve lične stvari, automobil, mogućnost upoznavanja sa njegovim prijateljima, radno mesto... Kupac je bio spreman da plati 384,000 dolara što je Ijanu omogućilo da počne život iz početka, kako je i nameravao. Postao je svetski putnik, avanturista i motivacioni govornik.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Verovali ili ne: Najstarija šunka na svetu ima Twitter nalog!
Šunka

Njam ili bljak?

30.11.2021. 09:05

Verovali ili ne: Najstarija šunka na svetu ima Twitter nalog!

Šunka stara 119 godina, osušena je 1902. u američkoj državi Virdžinija. Vlasnik kompanije, koja je napravila šunku, često ju je nosio sa sobom po gradu kao dokaz da meso koje proizvodi njegova firma ne mora da se čuva u frižideru.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
19.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve