Život
28.03.2023. 14:31
Beta

Veliko interesovanje

Poznato koliko se građana prijavilo za penzionerske kartice

1
Izvor: Shutterstock

Za dobijanje penzionerske kartice, koja omogućava popuste i pogodnosti najstarijim građanima Srbije, do sada se prijavilo 430.000 ljudi, dok se oko 200 firmi iz cele Srbije u prvih nedelju dana od pokretanja akcije prijavilo za odobravanje popusta penzionerima, izjavio je u Nišu direktor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Relja Ognjenović.

On je istakao da penzionerske kartice važe na čitavoj teritoriji naše zemlje, a visina popusta se razlikuje od kompanije do kompanije.

"Popuste koje firme odobravaju istaći ćemo na našem sajtu, a kasnije ćemo kroz aplikaciju obaveštavati penzionere o dodatnim popustima i akcijama koje su trenutno aktuelne", rekao je Ognjenović.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski izjavila je da među penzionerima u Nišu vlada veliko interesovanje za dobijanje kartice koja će im omogućiti popuste.

Ona je kazala da su se gradska preduzeća i ustanove odazvala pozivu grada za učešće u akciji fonda, a kako je kazala, "dobro je odreagovao" i privatni sektor.  

Pozivu za odoravanje popusta penzionerima, u Nišu se do sada odazvalo petnaestak privatnih i gradskih preduzeća i ustanova.

Među onima koji su danas potpisali ugovore sa Republičkim fondom za penzijsko i invalidsko osiguranje o učešću u akciji su i Apoteke Niš, Sportski centar "Čair", Simfonijski orkestar i Lutkarsko pozorište.

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje penzionerske kartice promovisao je akcijom na centralnom niškom trgu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Sve što treba da znate o PENZIONERSKIM KARTICAMA
Penzioneri

Prijavljivanje od srede

13.03.2023. 17:51

Sve što treba da znate o PENZIONERSKIM KARTICAMA

Prijava za penzionerske kartice u Srbiji počinje od 15. marta, a njihovo korišćenje od 1. oktobra. Pravilnik je stupio na snagu, tako da su svi detalji poznati.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
19.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve