Život
10.07.2021. 20:17
Tanjug

Drinska regata

Počela najveća manifestacija na vodi u Evropi

drina, regata
Izvor: Shutterstock

U Ljuboviji je otvorena 2. Drinska regata, a ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić poručila je da je regata dragulj reke Drine i da po mnogo čemu predstavlja jedan od značajnijih turističkih projekata naše zemlje.

"Kao najveća manifestacija na vodi u Evropi, Drinska regata privlači skoro 20,000 učesnika, koji se rado vraćaju. Budući da se turistički trendovi u post-kovid periodu kreću sve više u pravcu aktivnog turizma i neposrednog doživljaja prirode, ovaj kraj treba da iskoristi sjajnu priliku za ubrzani turistički rast", rekla je Matić.

Ona je učesnicima poželela mirnu vodu, dobar provod i da ne zaborave da čuvaju reku. Manifestacija je jedinstvena i još po tome što je dan održavanja Drinske regate proglašen Svetskim danom raftinga.

Ministarstvo trgovine je u poslednjih pet godina za turističke projekte u opštini Ljubovija opredelilo ukupno 59,5 miliona dinara, a ministarka je istakla da očekuje nove lokalne inicijative i ideje, jer pored institucionalne podrške i nacionalne platforme, suštinski pomak zavisi upravo od onih koji najbolje poznaju svoj kraj i sopstvene potencijale, a posebno treba iskoristi povezanost sa Republikom Srpskom i mogućnosti zajedničke promocije, kako u regionu tako i na evropskim i udaljenim tržištima.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Da li znate kako izgleda kada procveta reka? (Foto)
Tisa

Priridni fenomen na Tisi

27.06.2021. 01:21

Da li znate kako izgleda kada procveta reka? (Foto)

Nešto posle 18 časova na Tisi pored Kanjiže, okupljeni su svedočili još jednom cvetenju Tise, prirodnom fenomenu koji se dešava na svega tri lokacije na čitavom svetu - i to upravo na Tisi kod Kanjiže, te Novog Bečeja, kao i na reci Hoanho u Kini.
Foto
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
23.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve