PRINCEZA DINA: Žena koja je skinula hidžab i postala arapska Keri Bredšo (GALERIJA)


Dina Abdulaziz el-Saud je najmodernija žena Saudijske Arabije i ikona stila koja krši rigidna šerijatska pravila u zemlji u kojoj se prekršaji kažnjavaju odsecanjem glava i ruku

Njen istančan i sofisticiran stil oblačenja slave brojni modni magazini na čelu s “Vogom”, a redovno je u prvim redovima svetskih nedelja mode.

Dina Dina Abdulaziz el-Saud je princeza Saudijske Arabije koja ne nosi hidžab i burku i izgleda kao najmodernija Njujorčanka, kojoj bi na stajlingu pozavidela i Keri Bredšo. Dina je izrazito vitka, kratko ošišane kose, oblači se ekscentrično i nosi haljine iznad kolena.

Krši konzervativna pravila

Titulu princeze stekla je 1996. godine kada se udala za princa Abulaziza bin Nasera Bin Abdulaziza el-Sauda. Sudbonosno da izgovorila je u venčanici koju je za nju dizajnirao Azedin Alaja.

Dina je majka troje dece, petogodišnje devojčice i trogodišnjih blizanaca, a modni svet osvojila je jednostavnim i dobro osmišljenim stilom koji ne ostavlja ravnodušnim ni najkritičnije modne znalce. Očarala je i slavnog dizajnera obuće, Kristijana Lubutena, koji je po njoj nazvao jedne cipele.

Ipak, konzervativna javnost u Saudjskoj Arabiji zamera što se princeza ne pokriva burkom kao ostale njene sunarodnice, ali ona kršenje šerijatskih zakona pravda svojim pravom na izbor.

Vlasnica butika

Osim što ima kraljevske dužnosti, Dina je i poslovna žena i vasnica butika ekskluzivne garderobe.

– To je jedinstven i poseban koncept butika. Nije to samo mesto gde možete da kupovati, već i da se inspirišete i obrazujete, da li tako što ćete posmatrati naše odevne kombinacije ili gledati modne pokretne slike koje puštamo sve vreme – izjavila je Dina za Vog.

Princeza je otkrila i koji su joj omiljeni modni brendovi.

Obično nosim majicu “Prada”, cipele “Miu Miu”, torbu “Hermes”, suknju “Proenza Schouler”. Ogrlica je “Lanvin”, a sat je “Cartier” – otkrila je Dina kako izgleda njena uobičajena odevna kombinacija.

PROČITAJTE JOŠ:
ŽENE VLADARA, EVITA PERON: Kako je golišava glumica postala duhovni vođa nacije

SITI, A VITKI: Da li je ovo najveća zabluda hrono dijete?

PRVE DAME, JOVANKA BROZ: Lička partizanka koja je donela holivudski glamur u Jugoslaviju (FOTO)

3 komentara

Dodajte komentar
 1. 1
  [email protected]

  Radojka Stupar
  21 мин. ·
  AddThis Sharing
  ·
  svidja mi se princeza Dina,njena kratka kosa je cini mnogo mladjom i divno joj stoji,,drago mi je da nosi garderobu koju ona zeli, njene fotografije koje smo gledali,meni je slatka kao med,medeni,

 2. 2
  Snežana

  Pozdravljam njen izbor. Mnogo lijepa žena. Međutim teško da bi mogla biti nepokrivena da je obična građanka – niko je nebi pitao za lični izbor.

 3. 3
  yossarian

  Da li je princeza nešto učinila za žene svog naroda po tom pitanju, ili je njeno lično “pravo na izbor” dovoljno za sve?

+ Ostavite komentar