Život
11.12.2021. 20:10
Dragana Todorović

Živeli!

Probali smo vino koje pravi Sting (FOTO, VIDEO)

Sting, 11. 12. 2021.
Izvor: EFE / DAVID BORRAT

Da li možete da pogodite kako se zove vino koje pravi čuveni muzičar Sting?

"Poruka u boci“ (Meassage in a Bottle), naravno, baš kao i jedan od njegovih hitova, a mi smo imali priliku da ga probamo, i to u Beogradu. 

Razgledajući ponudu Salona vina, koji se ovog vikenda održava u hotelu "Hajat", primetili smo bocu sa porukom...

"Da, da, ne grešite, ovo vino ima veze sa Stingom, kao i sa njegovom suprugom Trudi Stajler", rekao nam je Antonio Sasa, koji već 12 godina radi marketing za vinariju "Il Palagio", koja datira još iz 1530. godine, kada ju je osnovala porodica Marteli. 

vino
Izvor: Ekspres

"Vinariju ’Il Palagio’ su 1997. otkupili Sting i njegova supruga Trudi. Na 11 hektara zasadili su, 2002. godine, nove loze i pokrenuli proizvodnju organskih vina. Prvo vino na tržištu se pojavilo 2007. 'Sister Moon' - kupaža sanđovezea, kaberne sovinjona i merloa. Od tada do danas, ova vinarija proizvodi nekoliko različitih etiketa, ukupno 150.000 boca vina godišnje, od lokalnih i međunarodnih sorti grožđa, a zahavljujući novom enologu Rikardu Kotareli, naša vina sada imaju vrhunski kvalitet“, rekao nam je Antonio i ponudio nam da probamo vina čuvenog muzičara. 

vino
Izvor: Ekspres

Najviše nam se dopalo "Poruka u boci“. Veoma je pitko, suvo vino sa 12,5 odsto alkohola. Ima aromu trešanje, divljih kupina i začina, a napravljeno je od sorti grožđa vermetino i sovinjon, u odnosu 90:10. 

A koje vino najviše voli da pije Sting?

"Sting najviše voli svoj kjanti, a Trudi više bela vina“, otkrio nam je Antonio.

Promo
Izvor: Ekspres
"Vino je kao pesma – mora da ispriča priču. Zato sam svoja vina nazvao po svojim najvećim hitovima“, rekao je svojevremno Sting za svoja vina.
 

Inače, osim vina iz "Il Palagio“ vinarije stižu i bagremov med i maslinovo ulje, a sve je vrhunskog kvaliteta.

"Vinarija ’Il Palagio’ se nalazi na oko 45 vožnje automobilom od Firence i tvrdim da je to jedna od najlepših vinarija. Romantična i veoma elegantna“, kaže Antonio Saso, koji nije prvi put u Beogradu. 

"Dolazio sam i ranije na salone vina, ali sada prvi put prezentujem naše etikete i mogu da kažem da je ovogodišnji Beogradski salon vina jedan od lepših koje sam posetio ove godine."

Laskalo nam je, da budemo iskreni, što mu se dopada kod nas. 

U to ime - živeli!

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Sting zapevao: "Ako je to ljubav..." (VIDEO)
Sting, 1. 9. 2021.

Kako vam se sviđa?

02.09.2021. 00:26

Sting zapevao: "Ako je to ljubav..." (VIDEO)

Poznati muzičar Sting će 19. novembra objaviti novi album pod nazivom "Most" (The Bridge), a upravo je predstavio singl "If It''s Love".
Close
Vremenska prognoza
light rain
17°C
02.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve