Život
15.08.2022. 13:58
R.E.

Beograd

Promenjena maršruta Parade ponosa

gej, gej parada
Izvor: Shutterstock

Učesnike i učesnice "Evroprajda 2022" ove godine očekuje drugačija maršruta od prethodnih godina kada je Parada ponosa počinjala iz Ulice kralja Milana i završavana u parku Manjež, objavio je Danas.

Taj list je naveo da je okupljanje učesnika Evroprajda zakazano za subotu, 17. septembar u 17.00 ispred Doma Narodne skupštine Srbije.

Odatle će ići Dečanskom do "PrideHouse" u Domu Omladine, potom do Trga republike, Studentskog trga, Uzun Mirkove, Pariske, Bulevara Vojvode Bojovića do "PrideParka" na Kalemegdanu (Donji Grad) gde je planirana žurka.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, po navodima Danasa, organizatorima je obećano da će Evroprajd bez obzira na detalje šetnje, MUP u potpunosti obezbediti.

Za sada nije poznato ko će od srpskih političara prisustvovati Prajdu, a očekuju se brojni evropski zvaničnici.

Evroprajd je najveća evropska manifestacija LGBTI+ zajednice i ove godine se u Beogradu biće organizovana od 12. do 18. septembra, uz brojne prateće programe - tribine, izložbe, predstave.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ragbi i transrodne osobe - nova pravila
Ragbi

Engleska

30.07.2022. 07:37

Ragbi i transrodne osobe - nova pravila

Engleska ragbi unija (RFU) glasala je za ograničavanje učešća transrodnih osoba u domaćim utakmicama, a upravno telo preporučilo je da se samo igračicama koje su rođene kao žene dopusti da igraju u ženskoj kategoriji.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
27.09.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve