Život
28.01.2019. 17:19
R.E./Foto: Promo

RAZMIŠLJATE O DIJETI? EVO ŠTA JE BITNO DA ZNATE: Prirodna hidratacija sa magnezijumom, za više energije i manje umora

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Odlučili ste da držite dijetu, ali da bi ona rezultirala zdravim gubitkom kilograma preporučeno je da se u dnevne aktivnosti uključi i vežbanje.

Odabir vrste i intenziteta fizičke aktivnosti moraju biti prilagođeni vašim mogućnostima uz odgovarajuću dijetalnu ishranu. Važno je da ne zaboravite unos vode i minerala, a posebno magnezijuma, koji treba da bude adekvatno zastupljen u vašoj dijeti i to najbolje iz namirnica koje ga prirodno sadrže. Magnezijum je jedan od ključnih minerala za organizam potreban za normalno odvijanje psiho-fizičkih funkcija i igra izuzetno važnu ulogu kod fizičkih aktivnosti. U ćelijama učestvuje u pretvaranju šećera i masti u energiju i doprinosi normalnom funkcionisanju mišića, kao i smanjenju umora i iscrpljenosti. Preporučeni dnevni unos magnezijuma je 375 mg, a prirodno i praktično rešenje je Mg Mivela, jer u jednom litru sadrži čak 343 mg ovog značajnog minerala.

Magnezijum koji je prirodno sadržan u mineralnoj vodi odličan je izbor ovog minerala u nutritivnom smislu, jer je telu na raspolaganju u svom izvornom obliku. Drugim rečima, njegova iskoristljivost je lakša, za razliku od nekih sintetičkih dodataka ishrani koji mogu biti teško iskoristljivi ili mogu prouzrokovati određene neželjene propratne efekte. Prirodni sadržaj magnezijuma u Mg Miveli u rastvorljivom je obliku, pa se lako apsorbuje iz tankog creva u krvotok, ne izazivajući laksativni efekat na probavu.

Posebnost Mg Mivele se ogleda i u tome što od nedavno u njoj mogu uživati i ljubitelji negazirane vode, koja sadrži jednaku količinu magnezijuma kao i dobro poznate gazirana i blago gazirana.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
21.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve