Život
01.03.2022. 15:05
Beta

Humanitarnu ski trka

Skijajte na Kopaoniku i pomozite bolesnoj deci

skijanje
Izvor: Shutterstock

Skijališta Srbije i Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NUDOR) najavili su danas humanitarnu ski trku "Budi život", koju organizuju 5. marta sa početkom u 12 časova na Кopaoniku, na stazi Кaraman greben.

Svi zainteresovani skijaši i borderi i ljubitelji planine mogu da se od 3. marta prijave za učešće u Upravnoj zgradi Skijališta Srbije na Кopaoniku. Кotizacija za učešće na trci je od 1.000 dinara.

Prikupljena sredstva namenjena su za adaptaciju nove Roditeljske kuće u Beogradu za smeštaj i brigu o deci oboleloj od raka iz cele Srbije. Više informacija nalazi se na sajtu Skijališta Srbije i NURDOR-a.

Zainteresovani koji ne skijaju, a žele da doniraju novac to mogu da učine uplatom na žiro račun NURDOR-a (170-30010715000-82) uz napomenu Humanitarna ski trka "Budi život" ili da kupovinom majice daju svoj doprinos akciji. Najbolje takmičare očekuju vredne nagrade, skije i ski karte za narednu sezonu.

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka su 2003. godine osnovali roditelji lečene dece, lekari i psiholozi i prijatelji iz cele Srbije sa ciljem da emotivno, praktično i materijalno pomognu novim porodicama koje tek otpočinju dugu i neizvesnu borbu za izlečenje svojih mališana.

Tokom osamnaest godina rada udruženje je pokrenulo brojne projekte, od kojih su mnogi po prvi put sprovodjeni u Srbiji i koji su značajno doprineli poboljšanju kvaliteta uslova lečenja dečjeg kancera.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Legenda OI u Sarajevu: To je bio poslednji romantični trenutak ex-Jugoslavije
Jure Franko

Jure Franko

07.08.2021. 12:14

Legenda OI u Sarajevu: To je bio poslednji romantični trenutak ex-Jugoslavije

"Kada sam 14. februara 1984. godine na Zimskim olimpijskim igrama u Sarajevu osvojio srebrnu medalju, koja je bila prva za tadašnju državu Jugoslaviju, a ispostavilo se potom i jedina medalja, Sarajlije su mi klicale - volim Jureka više od bureka", priseća se u intervjuu za "Ekspres“ Jure Franko, nekada uspešni sportista, zatim trener, novinar, a danas producent koji je u Srbiju i region doneo mjuzikl "Mama Mia“.
Close
Vremenska prognoza
fog
16°C
26.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve