Život
11.08.2021. 09:36
Tanjug

Manje od očekivanog

Sputnjik V oko 83 odsto efikasan protiv delta soja

Vakcine
Izvor: "

Ruska vakcina protiv Covid -19 Sputnjik V efikasna je oko 83 odsto protiv delta varijante virusa, što je niže nego što se ranije mislilo, potvrdio je ministar zdravlja Mihail Muraško.

Proizvođači vakcine u junu su saopštili da je Sputnjik V oko 90 odsto efikasan u odnosu na delta soj, a ruski ministar je saopštio da najnoviji rezultati pokazuju da je ta efikasnost oko 83 odsto, prenosi TAS S.

Muraško je rekao i da efikasnost vakcine Sputnjik V protiv teškog toka bolesti, koji zahteva hospitalizaciju, premašuje 95 odsto.

Direktor Instituta Gamaleja Aleksandar Gintsburg, koji je razvio vakcinu, poručio je danas da je Sputnjik V bezbedna i efikasna vakcina protiv svih poznatih sojeva koronavirusa.

Ruske vlasti smatraju da je delta varijanta odgovorna za porast slučajeva koronavirusa u junu i julu, kao i nespremnost stanovništva na imunizaciju uprkos širokoj dostupnosti vakcina.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Liban će proizvoditi vakcine Sputnjik V
Vakcine

Godišnje 30 miliona doza

01.08.2021. 09:02

Liban će proizvoditi vakcine Sputnjik V

Farmaceutska kuća Arvan iz Libana i Ruski direktni investicioni fond (RDIF) planiraju da potpišu sporazum sledeće nedelje kojim bi se vakcina Sputnjik V pravila u Libanu, rekla je potpredsednica kompanije Ruvajda Dam za TAS S.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
33°C
28.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve