Život
09.10.2022. 02:20
R.E.

Horoskop

Šta nam donose sezona Škorpije i retrogradni Mars

astrologija, horoskop
Izvor: Shutterstock

U prvoj nedelji oktobra, ne samo da smo se oslobodili uticaja retrogradnog Merkura (2. 10.), već je i od 8. oktobra Pluton, planeta transformacije, smrti i rađajna, takođe završila svoj retrogradni hod u Jarcu. Šta to znači?

Ako ste proteklog meseca, ali i meseci (s obzirom na to da je Pluton od aprila krenuo retrogradno) imali probleme u komunikaciji sa drugima, ako su neki planovi morali da budu odloženi zbog probijanja rokova, možda ste imali probleme i na putovanju, sada ćete, napokon, osetiti olakšanje.

Pred svima nama je period koji donosi više zabave, a manje briga. Kraj retrogradnog Plutona traži od nas da opustimo i uživamo u životu.

Kada nebo bude osvetljeno jarkim punim Mesecom u samouverenom Ovnu u nedelju 9. oktobra, možda ćete osetiti uznemirenost, ali tu energiju možete usmeriti na nešto lepo i pozitivno. Uživajte uz dobar film, napravite omiljeni kolač, pozovite prijatelje na večeru, razmenite "vruće emocije“ sa svojim partnerom.

Treća planeta koja ide direktno ovog meseca je strogi Saturn, koji se često smatra tvorcem zadataka za sve znake Zodijaka. Kada je Saturn ovog juna otišao retrogradno, pre nas su stavljena pitanja koja se tiču preispitivanja sopstvenih granica, bilo da se radi o poslu ili i provatnom životu.

Kada Saturn krene direktno u subotu, 22. oktobra, razmislite o tome kako se vaš život poboljšao od kada ste počeli da postavljate neke nove granice, kako sesebi tako i drugima iz vašeg okruženja.

Sledećeg dana, u nedelju, 23. oktobra, počinje sezona Škorpije. Škorpija je duboko senzualan i emotivan znak. Narednih nekoliko nedelja može doneti strastveni seks, povećanu intimnost i dodatnu dozu ljubomore. Kanališite sve negativne emocije kroz hobije i kreativne projekte.

Sezona Škorpije je takođe odlično doba godine za rad u senci ili za suočavanje sa tamnijim stranama sebe. Imajte to na umu kada sami sebe iznenadite nekim svojim postupkom.

Tokom mladog Meseca i pomračenja Sunca u intenzivnoj Škorpiji u utorak 25. oktobra, može doći do nekih neočekivanih drama, pre svega završetaka kojima se nismo nadali.  Zato ovog dana izbegavajte osobe koje vas mogu provocirati, sklonite se od svih rizičnih situacija, dogovora i planova.

Nedelja, 30. oktobar, donosi početak retrogradnog Marsa. Mars je planeta ratnica povezana sa božanskom muškom energijom, koju svi mi imamo, bez obzira na pol. Mars se odnosi na samopouzdanje i veru u sebe, pa kada krene retrogradno, obično se osećate letargično. Nemojte se boriti protiv toga, već ikoristite početak retrogradnog Marsa kao izgovor za uživanje, odmor, dremku… za sakupljanje energije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Koje ste mitsko stvorenje, na osnovu vašeg horoskopskog znaka
mitologija

Zanimljivo

08.10.2022. 08:05

Koje ste mitsko stvorenje, na osnovu vašeg horoskopskog znaka

Svi mi, hteli to da priznamo ili ne, živimo dva života: jedan u stvarnosti, a drugi u svojim fantazijama gde su naše sposobnosti, koje imamo ili im težimo, slične sposobnostima i odlikama legendarnih mitskih stvorenja. Saznajte koje ste mitsko stvorenje, na osnovu vašeg horoskopskog znaka.
Close
Vremenska prognoza
light rain
12°C
23.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve