Život
30.03.2022. 18:10
R. E. / DW

Tabu teme

Šta nikako ne treba pitati Nemce

Tajna, tabu tema
Izvor: Shutterstock

Jedna anketa ukazuje da je nemačko društvo poslednjih godina postalo otvorenije, ali da su neke teme ostale tabu. Na primer, pitanja o plati i odnosima u vezi dočekuju sa negodovanjem.

U Nemačkoj se o tabu temama poput psihičkih problema ili seksualnosti sada priča slobodnije nego pre 10 godina, reklo je čak 87 odsto učesnika ankete agencije za istraživanje tržišta Ipsos, piše DPA - Germany today.

Istovremeno, 28 odsto žena i 22 odsto muškaraca ni sa kim ne razgovara o svom seksualnom životu, preneo je u utorak časopis Brigite (Brigitte).

Skoro petina ispitanika, i to 18 odsto žena i 19 odsto muškaraca, nikome ne želi da kaže kolika mu je plata, a više od dve trećine, njih 68 odsto, reklo je da ima najmanje jednu ličnu tabu temu koju ni sa kim ne deli.

Što se tiče problema u vezi, muškarci i žene, prema anketi, imaju različit pristup. Žene, njih 48 odsto, uglavnom traže savet od prijateljice, dok najveći procenat muškaraca, 34 odsto, probleme pokušava da reši unutar same veze.

Sve u svemu, mnogo ispitanika želi otvoreniju komunikaciju u društvu i 72 odsto je reklo da o ličnim i intimnim temama treba još više razgovarati. Razlog za to je jednostavan - razgovor prija, kaže skoro dve trećine učesnika ankete.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Možda se iznenadite: Šta Austrijanci misle o Americi?
stanovništvo, ljudi

Istraživanje

21.02.2022. 09:54

Možda se iznenadite: Šta Austrijanci misle o Americi?

Slika Austrijanaca o SAD se nije promenila ni dolaskom Džozefa Bajdena, pokazuje istraživanje javnog mnjenja Austrijsko-američkog društva (OeAG).
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
24.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve