Život
06.06.2022. 13:59
Promo

Zaštita životne sredine

Svaka čast: Volonteri čistili Adu Ciganliju

Ada Ciganlija
Izvor: Shutterstock

Povodom obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine, zaposleni NIS-a, članovi Kluba volontera kompanije, učestvovali su u akciji čišćenja priobalja reke Save na Adi Ciganliji.

Svetski dan zaštite životne sredine ustanovila je Generalna skupština Ujedinjenih nacija 1972. godine i od tada se obeležava svakog 5. juna kroz različite aktivnosti i kampanje, kako bi se skrenula pažnja javnosti na brojne ekološke probleme, kao i značaj očuvanja i održivosti životne sredine.

NIS
Izvor: NIS

Članovi Kluba volontera kompanije NIS su i prethodnih godina rado davali svoj aktivan doprinos ekološkim inicijativama, a ova volonterska akcija jedna je u nizu prilika da kompanija i njeni zaposleni pokažu svoju odgovornost prema prirodi i doprinesu očuvanju ekološke vrednosti i privrednih potencijala vodotoka Save.

NIS
Izvor: NIS

 "Na ovaj način, uz podršku naše kompanije, ukazujemo na posledice ljudskih aktivnosti koje ugrožavaju život na planeti. Ovo je samo jedna u nizu akcija koje sprovodimo u okviru našeg Kluba volontera i kojom, ne samo danas, kada obeležavamo Svetski dan zaštite životne sredine, već i svakoga dana, ukazujemo da ljudi svojim ličnim delovanjem direktno utiču na ekosistem. Zadovoljstvo nam je što smo na ovaj dan imali priliku da doprinesemo da priobalja naših reka budu čista i uredna, kako bismo svi mogli da uživamo u njima“, izjavila je Jasmina Lukić, član Kluba volontera kompanije NIS.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Samo tri odsto svetskog ekosistema netaknuto
priroda, ekosistem,

Odoleva ljudima

15.04.2021. 14:21

Samo tri odsto svetskog ekosistema netaknuto

Svega tri odsto ekosistema na kopnu je netaknuto, sa zdravom populacijom i svim izvornim životinjama i neometanim staništima, pokazala je studija.
Close
Vremenska prognoza
light rain
11°C
09.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve