Život
22.09.2021. 16:40
Tanjug

Dobre vesti

SZO: Nastavlja da pada broj novozarazenih kovidom u svetu

Koronavirus
Izvor: EPA / ABIR SULTAN

Broj novih slučajeva Covida-19 nastavio je da pada prošle nedelje, pošto je registrovano 3,6 miliona novozaraženih širom sveta, što je manje od 4 miliona novih infekcija registrovanih prethodne nedelje, saopštila je danas Svetska zdravstvena organizacija.

Prošlonedeljni pad je prvi značajan pad u više od dva meseca, koji je registrovan u gotovo svim regionima sveta, navodi se u najnovijem izveštaju SZO o pandemiji, a prenosi agencija AP.

Do velikog pada u broju slučajeva je došlo u dva regiona: na Bliskom istoku gde je registrovan pad od 22 odsto i u jugoistočnoj Aziji od 16 procenata.

Zdravstvena agencija Ujedinjenih nacija je saopštila da je tokom prošle nedelje umrlo nešto manje od 60.000 ljudi od posledica kovida, što je pad od 7,0 odsto.

Najviše slučajeva korona virusa zabeleženo je u SAD, Indiji, Britaniji, Turskoj i na Filipinima.

SZO je saopštila da je delta soj, koji se ubrzano širi, sada evidentiran u 185 zemalja sveta i da je prisutan u svakom delu sveta.

Organizacija je takođe revidirala svoju listu "zabrinjavajućih sojeva", ili onih za koje veruje da imaju potencijal da izazovu veliku epidemiju, navodeći da prati sojeve lambda i mu koji su se pojavili u Latinskoj Americi i koji tek mogu da izazovu sveopštu epidemiju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

I Slovenija će praviti vakcinu protiv korone?
vakcine, vakcinacija

Novartis

22.09.2021. 16:05

I Slovenija će praviti vakcinu protiv korone?

Slovenačka vlada je u pregovorima sa švajcarskom farmaceutskom kompanijom "Novartis" o proizvodnji vakcina protiv kovida-19 u Sloveniji, piše ljubljanski list "Delo".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
19.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve