Život
29.05.2024. 08:05
R.E.

Saveti koji "rade"

Tri NAJSEKSEPILNIJE REČI koje svaka žena voli da čuje

ljubav, razgovor
Izvor: Shutterstock

Tri jednostavne reči deluju kao magija, ali samo jedna napomena pre nego što nastavimo dalje – obećajte da ćete ove reči koristiti samo u pozitivnom kontekstu, a ne u cilju manipulisanja.

"PRIČAJ MI JOŠ“

To su te tri reči. Nije vam jasno u čemu je njihova moć?

Zamislite ženski stres kao punu čašu vode - do vrha ispunjenu njenim osećanjima. Način na koji većina žena oslobađa ovaj stres je da pričaju o tome šta ih muči. Ako žena pod stresom razgovara sa drugom ženom, ona dobija mnogo vremena da istraži svoja osećanja jer druga žena instinktivno zna šta čini da se njena prijateljica pod stresom oseća bolje.

Ako žena pod stresom razgovara sa muškarcem, često je druga priča. Muškarac je verovatno više orijentisan na akciju (većina muškaraca jeste). Želi da učini da se žena oseća bolje, pa kada je čuje da govori o problemu, najverovatnije će ponuditi rešenje. Ironično, ovo često ima suprotan efekat. Ne čini da se oseća bolje. Još gore, mogla bi se naljutiti.

Evo primera. Vaša žena/devojka dolazi kući i kaže: "Oh, saobraćaj je bio tako užasan da mi je bila potreban večnost da stignem kući“.
 
Početni instinkt muškarca je da kaže "Oh“ kao priznanje, ili da ponudi rešenje poput: "Zašto ne kreneš drugim putem?“, "Zar nisi slušala izveštaj o saobraćaju?“ ili "Upravo sam vozio istim putem, a saobraćaj je bio u redu“.
 
Za muškarca bi ovi odgovori odlično funkcionisali. Međutim, ona nije muškarac - ona ​​je žena. Dakle, ako ponudite gornji odgovor, vaša žena/devojka će verovatno reći ljutito/nestrpljivo/odbrambeno: "Ne razumeš koliko je to bilo grozno!“ "To nije od pomoći!" ili "Ne slušaš!"
 

Njena "čaša” je puna do vrha, a mesta za rešenje nema. Iako muškarac namerava da aktivno uradi nešto da joj pomogne da se oseća bolje, "samo slušanje“ je kao da uronite veliku kašiku u čašu i izvadite vodu.

Dobra vest je da ovo počinje da otklanja pritisak stresa i upravo ono što joj pomaže da se oseća bolje. Alternativa rešavanju njenog problema je slušanje. Kada govorite, pokušajte da kažete stvari koje izražavaju osećaj "reci mi više“, "pričaj mi još o tome".

Proces ponavljanja reči pomoći će da se ona oseća bolje.

Na primer ona kaže: "Moj šef je kreten." Umesto da kažete: "Trebalo bi da daš otkaz“, recite: "Slažem se da je kreten“ (i koristite istu intonaciju koju je i ona koristila).
 
Ona kaže: "Morala sam da ostanem kod kuće ceo dan sa decom i osećam se preumorno."
 
Umesto da kažete: „Samo uzmi dadilju“, vi recite: „Vidim kolik si umorna jer si sama sa decom kod kuće ceo dan“.
 

Ovo je uverava da je slušate i razumete kako se oseća. Počeće da se oseća bolje, a takođe će se osećati bolje u vezi sa vama. Vin-vin.

Krajnji cilj je da žena ima priliku da isprazni svoju "stres“ čašu. Kada muškarac sluša i saoseća, ona počinje da se oseća bolje.

Obično, kada žena isprazni svoju čašu punu stresa, ona će reći: "Hvala, osećam se bolje“ i često je spremna da pređe na druge teme. Ili će reći: "Hvala, osećam se bolje, a šta misliš da treba da uradim sa svojim užasnim šefom?“ Onda možete da date svoj sjajan savet! U tom trenutku, ona je spremna i voljna da to čuje, i biće zahvalna. Kao dodatni bonus, kada se žena oseća zabrinuto, često je zainteresovana za povezivanje na intimnom nivou.

Savet za žene koje ovo čitaju

Ako želite da vaš muškarac samo sluša i ne nudi trenutno rešenje:

Odvojite trenutak da objasnite svom partneru da treba da razgovarate.

Reci mu da ćete ceniti ako može samo da sluša.

Objasnite da ćete se osećati bolje ako vas ne prekida.

Kada završite, zahvalite mu što vas je saslušao i izrazite koliko se bolje osećate.

Savet za muškarce koji ovo čitaju

Postoji dodatna korist od slušanja. Pored toga što ćete joj olakšati pritisak i pomoći joj da se oseća bolje, ne morate da razmišljate o rešenju njenog problema dok ona priča.

Možete se opustiti i samo slušati (znam, znam — lakše reći nego učiniti).

Tretirajte ovo kao svoje mišiće - što ih više koristite, postaju jači!

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
16.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve