Večera nije više bauk

Večera nije više bauk


Zahvaljujući najnovijem istraživanju japanskih naučnica više ne moramo gladni na spavanje. Naime, ove dve naučnice su dokazale da kasna večera ne ugrožava zdravlje.
Istraživanja su objavile u poznatom britanskom medicinskom časopisu “Ishrana, prevencija i zdravlje ” i tvrde da savet da se ne jede dva sata pre spavanja nema nikakvog efekta na zdravlje, čak ni za osobe koje imaju problema sa kardiovaskularnim bolestima i dijabetisom.Prema njihovom istraživanju, mnogo je važnije šta se jede u toku dana od toga da li ste večerali u kasnim satima.

Ispitanici, koji su učestvovali u istraživanju, bili su podeljeni u dve grupe . U jednoj su bile osobe koje se su svakog dana strogo pridržavale pravila da večeraju dva sata pre odlaska na spavanje, dok su u drugoj bili ispitanici koji se nisu pridržavali nikakvih pravila. U istraživanju je učestvovalo 1.573 osoba, trajalo je tri godine i upoređujući rezultate , naučnice su došle do zaključka da među osobama iz prve i druge grupe nije bilo nikakve razlike u nivou šećera u krvi i ostalih zdravstvenih parametara.Praktično, to znači da, je mnogo važnije da li preko dana pušimo, unosimo veće količine alkohola, jedemo brzu hranu ili obroke zasićene mastima, malo se krećemo, nego da li smo u kasnim satima pojeli sendvič, picu ili šniclu.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar