Život
15.05.2023. 11:59
Promo

Margherita & Gelato

Volite picu? Italijanski sladoled? Imamo super vest!

1
Izvor: Foto: Stefan Simonović

Italijanska kuhinja, kao nijedna druga na svetu, ne poznaje granice kada su autentični recepti u pitanju.

Posebno se izdvajaju pica i sladoled, koji su prešli granice regiona u Italiji i nastanili se gotovo u svim zemljama sveta.

U Beogradu je u prisustvu mnogobrojnih predstavnika medija i poznatih ličnosti, otvoren nov italijanski koncept Margherita & Gelato koji se nalazi na Novom Beogradu u ulici Trešnjinog cveta 1a.

1
Izvor: Stefan Simonović

Gosti su na otvaranju uživali u performansu eminentnog Pica Yolo i dobili jedinstvenu priliku da od njega nauče kako da naprave pica Margaritu, tradicionalni specijalitet italijanske kuhinje. Prema legendi, Margarita je nastala krajem 19. veka kada je poznati pica majstor Rafael Espozito imao zadatak da napravi picu u čast posete kraljice Margarete u Napulju.

1
Izvor: Stefan Simonović

Vrhunac večeri i koketiranja svim čulima bila je degustacija gelata, italijanske poslastice drugačijeg sastava i neočekivane strukture.

1
Izvor: Stefan Simonović

“Potrudili smo se da čizma na sred Mediterna, ovog puta stane na sred Novog Beograda i time svim posetiocima omogućili neprikosnoveni italijanski kvalitet koji ne donosi grižu savesti. MIG je unikatan spoj ekskluzivnosti i urbanog šarma, mesto raznovrsnosti izbora i fuzije najzabavnijih ukusa”, izjavio je Vuk Štefanović, menadžer MIG-a.

Jedan od mnogobrojnijih gostiju bio je i poznati glumac Slaven Došlo, koji je imao priliku da napravi poznate italijanske specijalitete i upozna se sa sastojcima koji čine savršenu picu i gelato.

1
Izvor: Stefan Simonović

“U ovakvoj atmosferi koju prati italijanska muzika, pica yolo i gelato majstor imao sam utisak da Italija zaista naMIGuje Beogradu”, izjavio je poznati glumac.

Ono što je zajedničko Italijanima i Srbima jeste hedonizam. Italijanska poslovica koja glasi “pričaj kao što jedeš” poslužila je kao inspiracija da, kroz svoje specijalitete, svim gostima ponudi kreativnost i fantastičan ukus. Uverite se i sami, ciao!

1
Izvor: Stefan Simonović
Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

U svemir su lansirani avokado, sladoled, mravi... Zašto?
svemir, raketa

SpaceX

29.08.2021. 20:05

U svemir su lansirani avokado, sladoled, mravi... Zašto?

"Spejs Iks” (SpaceX) isporuka u kojoj su između ostalog mravi, avokado, sladoled i robotska ruka veličine čoveka, lansirana je prema Međunarodnoj svemirskoj stanici.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
24.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve