Život
04.09.2019. 14:04
R.E./Buka

ZVUČI IDEALNO: Ovi gradovi će vam platiti samo da se preselite u njih

shutterstock_1352114972.jpg

Oni koji razmišljaju o promeni geografske širine i dužine, a nemaju novaca na bacanje mogu da razmisle o Grčkoj, Italiji, ili da se upute preko okeana. Razlog - neka od tih mesta će vam platiti da se preselite kod njih, piše Buka.

Antikitera, Grčka

Iako je okružena prekrasnom prirodom i morem, Antikitera nije popularno turističko odredište. Nalazi se četrdesetak kilometara od Krete, a većina stalnih stanovnika živi u jedinom naseljenom mestu na otoku - Potamosu. Kako bi pomladila demografsku sliku mesta biskupija poziva porodicu koje će dobiti kuću, zemljište i mesečnu stipendiju u visini od 500 evra, koja će im se isplaćivati u prve tri godine života.

Tulsa, Oklahoma

Tulsa u američkoj saveznoj državi Oklahomi nudi oko osam hiljada evra onima koji su spremni da se zaposle tu na godinu dana. Odabrani kandidati će se preseliti u nove stanove koje će plaćati svega 33 odsto od realne cene, a režije će biti besplatne prva tri meseca. Cilj programa je da se privuče ambiciozna radna snaga u Tilsu.

Locana, Italija

Ukoliko se preselite u italijansku Locanu (provinciju Torino) mogli biste da dobijete čak devet hiljada evra, ali samo u slučaju da ispunjavate dva uslova. Jedan od njih je da imate dete, kao i da godišnje zarađujete najmanje šest hiljada evra. Populacija grada sa 7000 stanovnika, koliko je imao početkom 20. veka pala je na mizernih 1500, zbog čega je i nastala inicijativa gradskih vlasti. Locana je smeštena u nacionalnom parku, pa ovde ima mnoštvo mogućnosti za aktivan život i rekreaciju.

Povezane vesti - EGIPATSKA VENECIJA: Aleksandrija tone zbog klimatskih promena

Sambuca, Italija

Vlasti grada Sambuce na Siciliji odlučile su da spasu grad od nestajanja prodajom nekretnina za 1 evro. Budući da je grad vlasnik kuća i stanova svi koji to požele mogu kupiti nekretnine po povoljnoj ceni. Novi vlasnici u roku od tri godine moraće uložiti najmanje 15 hiljada evra u uređenje stana.

Čile, Južna Amerika

U želji da postane inovativni centar Južne Amerike, Čile od 2010. poziva zainteresovane iz celog sveta da se presele i razviju svoj startup. Sjajni mentori, jednogodišnje vize, dobri uslovi za rad, kao i potsticaj od desetak hiljada dolara samo su neki od razloga zašto sve više mladih odlazi preko okeana u potrazi za poslovnim prilikama.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
16°C
20.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve