Politika
15.06.2018. 14:07
R.E.

VUČIĆ: NOVINAR STEFAN CVETKOVIĆ JE ŽIV I U RUKAMA POLICIJE

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić  započeo je danas u 15 časova vanrednu konferenciju za novinare u prisustvu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i direktora BIA Bratislava Gašića.

" Stefan Cvetković je živ i zdrav. Ne fali mu dlaka s glave i on će dugo ostati u policiji", kratko rekao je Vučić na početku konferencija za novinare.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Kako je Vučić rekao, Cvetković će verovatno duže se nalaziti u policiji, da se utvrdi šta je stvarno bilo, a i sam Cvetković je potvrdio da je dobro.

"Novinar je izneo neke svoje tvrdnje koje će nadležni organi proveriti", dodao je on.

"Niko od nas gotovo da nije spavao prethodnih noći. Radili smo danonoćno i bili izloženi kao zemlja i ja kao predsednik, najžešćim mogućim napadima.  On je je kazao da su nadležne službe odmah posumnjale na verziju nestanka Stefana Cvetkovića koja se pojavila u pojedinim medijima.

"Bilo je mnogo lažnih vesti, neki su mediji lagali da je bilo borbe na mestu nestanka. Nadležno organi sumnjaju u istinitost tvrdnji koje je Cvetković izneo u policiji ali će one biti proverene", rekao je predsednik Srbije.

Vucić je zahvalio policiji i BIA, ministru Stefanoviću i šefu BIA Gašiću.

"Ovo je država čiji bezbednosni organi znaju svoj posao i to je ono što mnogima smeta. Srbija je demokratska zemlja, snažnih demokratskih institucija i bezbednosnih snaga, poručio je Vučić.

Ministar unutrašnji poslova Dr Nebojša Stefanović se zahvalio policajcima koji su učestvovali u potrazi za nestalim novinarom.

"Drago mi je što je ishod ovakav. Bilo je dosta nelogičnosti u samom toku istrage, uzeli smo veliki broj otisaka i DNK koji je pronađen na satu, vozilu. Ovo je pozitivan scenario za Srbiju, ali imamo drugi problem što se u našoj zemlji sve više pojavljuju lažne vesti", istakao je Stefanović i dodao da ti koji šire vesti ne smatraju da su odgovorni za kreiranje lažnih vesti.

On je dodao da Srbija mora da pronađe mehanizam da se zaštiti od pojave i širenja lažnih vesti.

 

NE PROPUSTITE:

NI TRAGA NI GLASA: Nestalog novinara traže više od 30 sati

“JUČE JE CEO DAN PO GRADU SNIMAO NEVREME”: Meštani kažu da je automobil nestalog novinara cele noći stajao otključan i sa upaljenim svetlima

VUČIĆ: Gašić i Stefanović me svakih 15 minuta izveštavaju o potrazi za nestalim novinarom

NESTAO NOVINAR IZ BELE CRKVE: Prazan auto i pokidan sat

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
6°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve