Sport
07.07.2023. 21:45
Beta

FK Partizan

"Struja na stadionu je isključena jer JSD nije plaćalo račune"

Partizan
Izvor: Shutterstock

Zamenik generalnog direktora fudbalskog kluba Partizan Milorad Nikolić rekao je da je isključena struja na stadionu u Humskoj, nakon što rukovodstvo Jugoslovenskog sportskog društva Partizan nije plaćalo račune, saopštio je klub.

"U četvrtak je obustavljena je isporuka električne energije na stadionu usled neplaćanja računa od strane sportskog društva, na koje su računi Elektrodistribucije i naslovljeni i kome su računi i dostavljani", rekao je Nikolić.

Beogradski mediji preneli su da je stadionu u Humskoj isključena struja zbog duga od 26 miliona dinara.

Nikolić je dodao da FK Partizan "nesmetano posluje", a da sve službe kluba redovno rade svoj posao.

"FK Partizan redovno izmiruje račune za komunalne usluge na sportskom centru Teleoptik, s obzirom na to da je i vlasnik Sportskog centra Teleoptik", rekao je on.

Nikolić je rekao da problema nije bilo sve do oktobra prošle godine, kada je novo rukovodstvo JSD Partizan "nasilno preuzelo kontrolu nad prostorijama i izvršilo upis u Agenciju za privredne registre".

"Uvidom u pretragu na sajtu Agencije za privredne registre, može se lako utvrditi da je u proteklom periodu račun sportskog društva bio u blokadi nekoliko puta, pa je tako od septembra do decembra bio u neprestanoj blokadi 63 dana. U aprilu preko 40 dana i sada neprekidno u blokadi od 28. juna, usled dugovanja koje sportsko društvo ima prema različitim poveriocima", dodao je on.

Nikolić je rekao da je FK Partizan u oktobru prošle godine podneo tužbu za utvrđivanje ništavnosti izbora Mijailovića za predsednika JSD Partizan.

"Prvi osnovni sud u Beogradu je pre 15 dana doneo presudu kojom se usvaja tužbeni zahtev FK Partizan i utvrđuje da su odluke ništavne i da ne proizvode pravna dejstva Odluka o izboru Ostoje Mijailovića za predsednika društva i Željka Tanaskovića za zakonskog zastupnika, čime je samo potvrđeno ono što mesecima rukovodstvo FK Partizan ističe, da su pravnim nasiljem sadašnji nelegalni rukovodioci društva preuzeli upravljanje društvom", rekao je Nikolić.

On je dodao da "nelegalno rukovodstvo ne poštuje odluke pravosudnih organa".

Nikolić je rekao da je FK Partizan decenijama unazad ulagao velika sredstva u održavanje stadiona i infrastrukture, kao i da će iskoristiti sva pravna sredstva za zaštitu svojih interesa, koja podrazumevaju promenu vlasničkih odnosa na stadionu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Poraz Partizana na pripremama
fudbal

Slovenija

06.07.2023. 20:55

Poraz Partizana na pripremama

Fudbaleri Partizana poraženi su od češkog Bohemijansa rezultatom 0:2, u prijateljskom meču na pripremama u Sloveniji.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
05.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve