Vesti
22.09.2020. 18:09
Tanjug

VUČIĆ: Od 1881. godine nismo imali ovako značajan sporazum sa SAD

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Srbija od 1881. godine nije imala ovako važan sporazum sa SAD, poput onog potpisanog u Vašingtonu, kojim je postignuto mnogo, poručio je predsednik Aleksandar Vučić nakon razgovora sa visokom delegacijom američke vlade i otvaranja kancelarije DFC u Beogradu.

"Za nas je ovo važan dan. Mi smo sve trgovinske odnose sa SAD na ugovoran način rešili 1881. godine. Od tada nismo imali ovako važnih sporazuma, 140 godina od tada, da bismo napravili značajan sporazum u sferi ekonomije sa SAD", istakao je predsednik Srbije.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Vučić je istakao da je početkom meseca, potpisivanjem sporazuma u Vašingotnu postignuto mnogo.

"Odškrinuli smo vrata starog prijateljstva sa ljudima iz SAD", rekao je Vučić i posebno zahvalio predsedniku Amerike Donaldu Trampu.

Povezane vesti - Potpisana izjava o formiranju zajednickog tima za saradnju

Tramp je, kaže, imao dovoljno razumevanja i želeo je da čuje i sasluša i nas koje nisu uvek svi želeli da čuju, te imao dovoljno strpljenja i želeo da pokaže poštovanje i za srpski narod i građane Srbije.

"Ti razgovori u Vašingotnu nisu bili u svemu laki, ali smo poštovani, i u tom poštovanju koje je prema nama pokazano, i mi ćemo svoje obaveze iz sporazuma da ispunjavamo", rekao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
23°C
05.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve