BRITANSKI OGLAŠIVAČI: Digitalni audio oglasi su među najefikasnijim kanalima

BRITANSKI OGLAŠIVAČI: Digitalni audio oglasi su među najefikasnijim kanalima

Shutterstock


Većina advertajzing agencija (86 odsto) i brendova (66 odsto) smatra da su digital audio oglasne poruke među najjačim komunikacijskim kanalima i očekuju rast u ovom segment.

Od ukupno ispitanih 215 lidera medijskih kompanija, 78 procenata je reklo da će povećati potrošnju na muzičke i radio kampanje. Takođe, 75 odsto želi da poveća broj oglasa na podcastima, jer oglašivači sve više veruju u ovaj format.

Povezane vestiŠta kompanije da urade da ublaže recesiju

“Rezultati su veoma pozitivni za digital audio advertajzing, jer 85 odsto oglašivača planira da investira više u digital audio format u narednih 12 meseci”, kaže Olie Dean, direktor Global-a.

Razlog zašto su audio reklame postale popularne leži u tome što je moguće targetirati slušaoce u pravo vreme, na pravom mestu i u pravom kontekstu.

Povezane vestiNe razbijajte Facebook

Rast u ovom segment se očekuje i sa rastom 5G mreže. U međuvremenu, podcasti su omogućili oglašivačima i brendovima da kontekstualizuju svoje oglasne poruke i zato 76 procenata oglašivača kaže da planira da poveća potrošnju u ovoj oblasti. Podcasti se smatraju veoma efikasnim sredstvom da se dopre do ljudi koji putuju na posao i sa posla.

Više od polovine ispitanih marketinških stručnjaka smatra da je audio medij koji u ovom momentu pruža najviše mogućnosti za inoviranje.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar