Biznis
15.03.2022. 18:42
R.E.

Prava potrošača

Čemu služi aplikacija E-kiosk

Telefon
Izvor: Shutterstock

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je na Svetski dan prava potrošača u Beogradu predstavilo E-kiosk - digitalni servis koji građanima pruža informacije o njihovim potrošačkim pravima.

 

"E–kiosk – vaš partner u kupovini!" je pilot projekat tog ministarstva koji će u Tržnom centru "Galerija" stajati narednih šest meseci, a u narednim mesecima će biti postavljen i na drugim važnim trgovačkim mestima u Srbiji.

"Elektronska kupovina je prošle godine u odnosu na 2020. godinu porasla za 70 odsto i obrt na tom tržištu u Srbiji je 55 milijardi dinara. Kada su u pitanju tužbe potrošača one se manje odnose na elektronsku kupovinu, nego na tradicionalnu, samo sedam odsto njih se odnosi na trgovinu onlajn", istakao je državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Uroš Kandić na promociji E-kioska.

Predstavnik Organizacije potrošača Kragujevac Zoran Nikolić je rekao da je E-kiosk način da se potrošači upoznaju sa svojim pravima na licu mesta, pre odlaska u kupovinu.

"Ideja za E-kiosk je nastala iz nečega što mi znamo i o čemu stalno pričamo, a to je da potrošači nisu dovoljno svesni svojih prava. Ne postoji nikakav zakon koji će vas zaštiti ukoliko vi ne pokažete inicijativu", poručio je Nikolić.

Aplikacija "E–kiosk – vaš partner u kupovini!" biće dostupna na veb sajtu Ministarstva trgovine turizma i telekomunikacija - Sektora za zaštitu potrošača.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Stiže nam nemački diskontni lanac
Prodavnica, kupovina, namirnice

Dobra vest

15.03.2022. 18:35

Stiže nam nemački diskontni lanac

Nemački diskontni lanac Tedi dolazi na srpsko maloprodajno tržište, piše portal Retail Srbija.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
10°C
29.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve