Biznis
11.07.2023. 14:10
R.E.

U fokusu

Cene nekretnina na Zlatiboru, Kopu, popularnim banjama...

Zlatibor
Izvor: Shutterstock

Da li znate kako se kreću cene nekretnina na atraktivnim turističkim lokacijama u Srbiji? Za one koji mogu da priušte, to može biti odlična alternativa za odmor, ali i dobra investicija.

Vrnjačka Banja i Sokobanja

Kada je reč o banjama, Vrnjačka Banja je jedna od najpopularnijih destinacija. Uživanje u termalnim izvorima, šetnjama kroz prelepe parkove u blizini Zapadne Morave čine Vrnjačku Banju primamljivom ne samo za odmor već i za kupovinu nekretnina.

Prosečno oglašena cena stanova u starogradnji u Vrnjačkoj Banji na specijalizovanom sajtu za oglašavanje nekretnina 4zida.rs trenutno iznosi 1.671 evra za kvadrat što je za 100 evra niže nego u drugom kvartalu ove godine, dok je prosečna cena za stan u novogradnji 1.894 evra, piše sajt 4zida.

Sokobanja, takozvano „zeleno srce Srbije“, poznata je po brojnim planinama, rekama, jezerima koje se nalaze u neposrednoj blizini. To čini ovu destinaciju veoma posećenom jer pruža brojne mogućnosti za šetnje, planinarenje ali i aktivnosti na vodi.

Trenutno oglašene cene stanova u starogradnji u Sokobanji su niže od onih u Vrnjačkoj Banji i kreću se oko 1.405 evra po kvadratu. I ovde je došlo do pada cena za oko 150 evra u odnosu na drugi kvartal ove godine. Kada je reč o novogradnji cene se kreću od 1.156 do oko 2000 evra po kvadratu. Za kupovinu kuće potrebno je da se izdvoji u proseku 390 evra po kvadratu što je skoro duplo manje nego za kuću u Vrnjačkoj Banji.

Kopaonik i Zlatibor

Ukoliko se odlučite za investiciju u planinskom okruženju,  Kopaonik i Zlatibor su svakako nezaobilazne i popularne destinacije tokom cele godine. Na Kopaoniku je u odnosu na prva dva kvartala ove godine došlo do blagog pada cena i sada prosečna cena stanova u starogradnji na sajtu 4zida.rs iznosi 2.085 evra za kavdrat, dok je za kuću na ovoj planini potrebno izdvojiti u proseku oko 1.220 evra. Prosečna oglašena cena stanova na Zlatiboru u starogradnji iznosi oko 2.000 evra po kvadratu dok je za novogradnju potrebno u proseku izdvojiti još 100 evra više jer se kvadrat kreće oko 2.120 evra. Prosek cena kuća je oko 1.580 evra po kvadratu.

Srebrno jezero

Srebrno jezero se nalazi na samo sat vremena vožnje od Beograda. Blizina autoputa čini putovanje još jednostavnijim jer bez dugih sati provedenih u automobilu, možete uživati u miru i tišini Srebrnog jezera, praktično čim napustite gradsku gužvu. Srebrno jezero zovu „srpskim morem“ kako zbog površine, srebrnkastog odsjaja, tako i zbog kafića i drugih ugostiteljskih objekata koji stvaraju utisak letovališta uz more.

Odlična investicija

Jedna od najprivlačnijih karakteristika Srebrnog jezera su povoljne cene nekretnina. U poređenju sa popularnim turističkim destinacijama kao što su Zlatibor i Kopaonik, Srebrno jezero nudi znatno povoljnije cene stanova i kuća. Da biste postali vlasnik nekretnine na "srpskom moru“ potrebno je da u proseku izdvojite oko 1000 evra po kvadratu za stan u novogradnji.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nekretnine u Srbiji: Potražnja opada, a cene...
ključ,kuća

Prvi kvartal 2023.

24.06.2023. 02:00

Nekretnine u Srbiji: Potražnja opada, a cene...

U prvom kvartalu 2023. godine na tržištu nekretnina je zabeležen pad od oko 25 odsto ukupnog broja kupoprodajnih ugovora, u odnosu na isti period prošle godine.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
29°C
17.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve