EU pozvala CarGo: Dokazaćemo postojanje taksi kartela

EU pozvala CarGo: Dokazaćemo postojanje taksi kartela


Delegacija EU u Srbiji pozvala je na sastanak direktora kompanije CarGo Vuka Guberinića, pošto je ta kompanija u ponedeljak zatražila razgovore.

Guberinića je na sastanak pozvala Radica Nusdorfer, šefica ekonomskog sektora i evropskih integracija Delegacije Evropske unije u Srbiji u ime ambasadora Sema Fabricija.

Guberinić je ovom prilikom naglasio kako mu je drago što je EU delegacija reagovala u tako kratkom roku, što, kako kaže, predstavlja dokaz da je Evropskoj uniji stalo do razvoja konkurentnog tržišta u Srbiji i opstanka zdrave privrede, koja otvara nova radna mesta i Srbiju uvodi u Evropu.

“Sastanak ćemo iskoristiti da prenesemo svoje stavove u oblasti politike zaštite konkurencije, ali ćemo i doneti dokaze koji potvrđuju postojanje taksi kartela koji je uticao na donosioce odluka da usvoje Zakon koji je krajnje nepovoljan za građane Srbije, koji im uskraćuje slobodu izbora, povećava cene i stvara monopol na tržištu koje bi trebalo da bude slobodno”, rekao je Guberinić.

On je naglasio da se nada da ovaj jasan signal Evropske unije predstavlja nadu da će i Komisija za zaštitu konkurencije isto u kratkom roku odgovori na Inicijativu preduzetnika i kompanije CarGo, po kojoj će postupanje dovesti do oslobađanja tržišta.

“Mi se ne borimo samo za CarGo, što ćemo i ovim sastankom pokazati, već za sve male i rastuće preduzetnike, preduzetnički duh, slobodnu privredu, kao i za sve ljude kojima je stalo do razvoja Srbije. Na tom putu mi nismo sebični. Ponudili smo našu ekspertizu i domaću pamet državi, kako bismo pomogli u digitalizaciji i modernizaciji državne uprave. Nadamo se da naša ruka neće ostati da visi u vazduhu, već da ćemo zajedno doprineti razvoju inovacija u Srbiji”, zaključio je Guberinić.

Sastanak predstavnice Delegacije EU u Srbiji i direktora kompanije CarGo Technologies biće održan sutra, 10. aprila od 11 časova.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar