Biznis
28.02.2023. 14:11
Beta

U državnim cena ista

Evo za koliko su poskupeli privatni vrtići u Nišu

Vrtići
Izvor: Shutterstock

Boravak dece u privatnim vrtićima u Nišu poskupeo je proteklih dana za 3.000 dinara, pa će roditelji koji plaćaju punu cenu plaćati preko 20.000 dinara mesečno, uglavnom 23.000 dinara.

Subvencije koje grad odobrava roditeljima za boravak dece u obdaništima, kako privatnim tako i državnim, nisu promenjene i ostaju i dalje 17.000 dinara.

Roditelji zbog poskupljenja negoduju na društvenim mrežama, a u pojedinim privatnim vrtićima su i potpisivali peticiju kojom su zatražili povećanje iznosa subvencija iz budžeta grada.

Veliki broj građana u Nišu ukazuje i na problem odobravanja subvencija deci čiji su otac ili majka zaposleni po ugovoru o privremenim i povremenim poslovima.

Prema rečima roditelja, ukoliko je jedan od roditelja zaposlen na osnovu takvog ugovora, deca nemaju pravo na subvencije u privatnim vrtićima, a imaju ih u državnim, bez obzira što postoji lista čekanja i nema dovoljno mesta za svu decu u državnim obdaništima.

U Predškolskoj ustanovi "Pčelica" kazali su da boravak dece u vrtićima te predškolske ustanove nije poskupeo i da roditelji za celodnevni boravak dece plaćaju i dalje 4.028 dinara, odnosno 20 odsto od pune cene.

Pomenuti iznos se umanjuje kada je dete opravdano odsutno ili ukoliko su roditelji slabijeg imovnog stanja.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Koliko je poskupela hrana u Srbiji?
Hrana, rok trajanja

Osnovne namirnice

21.02.2023. 14:25

Koliko je poskupela hrana u Srbiji?

Građane Srbije iz meseca u mesec na rafovima u prodavnicama čekaju sve veće cene hrane. Poskupljivale su sve namirnice, a smanjenja cena prava je retkost.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
25.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve