Zdravlje
24.11.2022. 14:22

67 prekršaja

Zabrinjavajući higijenski uslovi u privatnim vrtićima u Beogradu

vrtić kupatilo toalet obdanište
Izvor: Shutterstock

Po nalogu Ministarstva zdravlja obavljeno je 76 inspekcijskih nadzora u privatnim predškolskim ustanovama u Beogradu nakon čega je izdato 67 prekršajnih naloga.

Nadzor je naložilo Ministarstvo zdravlja u saradnji sa Ministarstvom prosvete i Sektorom za predškolsko vaspitanje i obrazovanje nakon što su u septembru prijavljene četiri epidemije salmonele sa procentom oboljevanja većim od 70 odsto u odnosu na broj eksponiranih slučajeva. 

Inspekcija je posetila vrtiće u periodu od 12. oktobra do 17. novembra,  obavljeno je 76 redovnih inspekcijskih nadzora, kao i kontrola životnih namirnica i sanitarno-tehničkih higijenskih uslova  a u okviru terenskog inspekcijskog nadzora.

"Nakon obavljenog nadzora, doneto je 29 rešenja za otklanjanje sanitarno-tehničkih i higijenskih nedostataka. Zbog neispunjenosti opštih sanitarnih uslova, doneto je 11 rešenja za zabranu upotrebe prostorija. Ukupno je izdato 67 prekršajnih naloga zbog nehigijenskog poslovanja, a redovan nadzor u privatnim predškolskim ustanovama biće nastavljen do kraja tekuće godine", navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Dodaje se da je "namera Ministarstva zdravlja da se uspostavi isti tretman nadzora državnih i privatnih predškolskih ustanova, kako bi sanitarno-tehnički i higijenski uslovi bili osigurani".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
28.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve