Biznis
08.02.2022. 23:50
Tanjug

Dobar biznis

Fajzer povećao prognozu prihoda

vakcine, vakcinacija
Izvor: Shutterstock

Američka farmaceutska kompanija Fajzer podigla je prognozu prihoda od prodaje vakcine protiv kovida za celu 2022. godinu na oko 32 milijarde dolara, dodajući da očekuje još 22 milijarde dolara od prodaje tableta za oralnu upotrebu protiv koronvirusa, uzročnika ove bolesti.

Fajzer planira da ove godine proizvede četiri milijarde doza vakcine protiv korone, razvijene na mRNA tehnologiji na kojoj se zasniva i konkurentska vakcina Moderne, što je za jednu milijardu doza više nego prošle godine, izveštava Rojters .

Fajzerova vakcija se koristi u više od 160 zemalja, uključujući Sjedinjene Države.

Tableta protiv kovida Pakslovid, koju proizvodi ova kompanija, pokazala je obećavajuće rezultate u smislu smanjene hospitalizacije i smrtnih slučajeva kod visokorizičnih pacijenata, a Fajzer očekuje da će ove godine proizvesti najmanje 120 miliona tih pilula.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dve doze Fajzera štite decu od ozbiljne upale organa
Deca, vakcina, vakcinacija

Istraživanje pokazalo

09.01.2022. 09:14

Dve doze Fajzera štite decu od ozbiljne upale organa

Dve doze vakcine farmaceutskih kompanija Fajzer/Bajontek pružaju zaštitu protiv retke, ali ozbiljne upale organa koja se može pojaviti kod dece nedeljama nakon infekcije kovidom 19, objavili su američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti i zaraza (CDC).
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
02.03.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve