Biznis
29.07.2021. 18:05
R.E.

U SAD

Google i Facebook: Vakcinišite se pa dođite na posao

Vakcinacija, 13. 7. 2021.
Izvor: EPA / FAROOQ KHAN

Google i Facebook će tražiti od svojih zaposlenih da se vakcinišu protiv korona virusa pre nego što se vrate u kancelarije.

U svom blogu izvršni direktor Google Sundar Pičaj, je naveo da će obavezna vakcinacija važiti za kancelarije u SAD narednih nedelja i možda će biti neophodna i na drugim lokacijama.

"Vakcinisanje je jedan od najvažnijih načina da sačuvamo sebe i naše zajednice zdravim u predstojećim mesecima", poručio je Pičaj.

Nedugo nakon ove objave, javio se i Facebook koji je takođe naveo da svako ko želi da dođe na posao u kancelarije u SAD narednih nedelja mora da bude vakcinisan.

"Kako ćemo primeniti ovu politiku, zavisiće od lokalnih uslova i pravila. Imaćemo proces za one koji ne mogu da budu vakcinisani iz medicinskih razloga ili nekih drugih, i procenjivaćemo naš pristup u drugim regionima kako se situacija bude odvijala", napisala je Lori Goler, jedan od potpredsednika u Facebook-u.

Za sada ostale velike tehnološke kompanije, uključujući Apple i Amazon, odbile su da nalože obaveznu vakcinaciju, dok u Microsoft-u vakcinacija nije obavezna, ali je preporučena.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Samo vakcinisani mogu da rade u zdravstvu
Bolnica, doktor

Austrija rešila

15.07.2021. 12:03

Samo vakcinisani mogu da rade u zdravstvu

Vlasti austrijske pokrajine Donja Austrija odlučile su da će od 1. septembra svi koji se budu zaposlili u zdravstvu morati da budu vakcinisani protiv korona virusa. To pravilo važi i za đake škola za medicinske sestre, kao i praktikante i studente.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
1°C
28.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve