Svet
15.07.2021. 12:03
Tanjug

Austrija rešila

Samo vakcinisani mogu da rade u zdravstvu

Bolnica, doktor
Izvor: Shutterstock

Vlasti austrijske pokrajine Donja Austrija odlučile su da će od 1. septembra svi koji se budu zaposlili u zdravstvu morati da budu vakcinisani protiv korona virusa. To pravilo važi i za đake škola za medicinske sestre, kao i praktikante i studente.

Odgovarajuće obaveštenje upućeno je svim klinikama, kako bi kandidatima za zaposlenje dali dovoljno vremena za imunizaciju.

Cilj mere je da se zaštite pacijenti i sami medicinski radnici. Ranije su pokrajine Beč, Štajerska i Burgenland najavile uvođenje obavezne imunizacije protiv korona virusa svih koji žele da se zaposle u zdravstvu i socijalnim ustanovama.

U Beču obaveza vakcinacije obuhvatiće i sve nove zaposlene u obdaništima.

Obdaništa pod upravom grada Beča već sada od zaposlenih traže dokaz o vakcinaciji protiv raznih bolesti, a ubuduće će na taj spisak dospeti i korona virus.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Obavezan PCR za zaposlene u bonicama? Šta o tome kaže ministarka
doktor.jpg

Darija Kisić-Tepavčević

13.07.2021. 17:42

Obavezan PCR za zaposlene u bonicama? Šta o tome kaže ministarka

Jedna od mera koja se može donositi individualno, od bolnice do bolnice, u zavisnosti od epidemiološke situacije, je da se zaposlenima nakon odmora može tražiti dokaz da nisu zaraženi, kaže članica Kriznog štaba i ministarka Darija Kisić Tepavčević.
Close
Vremenska prognoza
light rain
18°C
30.05.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve