Biznis
24.05.2022. 10:15
Beta

Kompanija "Šel"

Kad je neko ekološki osvešćen onda... da otkaz!

Gorivo, benzin
Izvor: Shutterstock

Dugogodišnja konsultantkinja naftne kompanije Šel Karolin Denet prekinula je veze sa kompanijom i tvrdi da Šel planira nove izvore fosilnih goriva, suprotno javnom planu za smanjenje emisija štetnih gasova.

Ona je rekla da je prekinula saradnju sa kompanijom nakon više od decenije konsultantskog rada i pozvala je druge da učine isto.

"Oni znaju da nastavak vađenja nafte i prirodnog gasa pravi ozbiljnu štetu našoj klimi, životnoj sredini i ljudima. I šta god oni rekli, Šel prosto ne odustaje od fosilnih goriva", navela je Denet.

Kompanija Šel odgovorila je da je posvećena tome da dostigne nula emisija gasova sa "efektom staklene bašte" do 2050. godine.

Denet je navela da klimatske promene nisu bile tema razgovora među osobljem na terenu.

"Oni se verovatno odvijaju u timovima za odnose s javnošću, marketing i brending, ali koliko mogu da vidim ne odvijaju se u operativnim odeljenjima", rekla je Denet.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Topi se glečer "sudnjeg dana", naučnici zabrinuti
glečer

Pokazuju snimci

18.12.2021. 21:05

Topi se glečer "sudnjeg dana", naučnici zabrinuti

Naučnici su upozorili na opasnost koja preti na ledenom pokrivaču Zapadnog Antarktika, pošto bi se jedan glečer, veličine teritorije Britanije, mogao ubrzano raspasti i istopiti, što može podići nivo mora širom sveta za više od pola metra.
Close
Vremenska prognoza
light rain
18°C
30.05.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve