Život
19.01.2022. 23:05
Tanjug

Ministarstvo poziva

Dostavite lokacije divljih deponija

Divlja deponija
Izvor: Shutterstock

Ministarstvo zaštite životne sredine poziva lokalne samouprave da dostave prijavu sa podacima o divljim deponijama i njihovim lokacijama.

Prijave se mogu dostaviti do 24. januara do 10 sati, na adresu [email protected] , objavljeno je na sajtu ministarstva.

Prijave mogu podneti one lokalne samouprave koje će poslove čišćenja deponije i odvoženja nelegalno odloženog otpada vršiti u saradnji sa lokalnim komunalnim preduzećem i koje imaju zaključen ugovor o saradnji sa operaterom deponije na koju će se vršiti odlaganje nelegalno odloženog otpada sa njihove teritorije.

Spisak sa potrebnim informacijama dostavlja se u tabeli koja se nalazi u prilogu na sajtu ministarstva, sa maksimalno pet fotografija lokacije na kojoj se nalazi divlja deponija.

Jedinice lokalne samouprave kojima je neophodna pomoć u rešavanju problema divljih deponija mogu se istim putem obratiti Ministarstvu zaštite životne sredine.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Na staroj deponiji u Vinči više nema odlaganja otpada
Goran vesić i Irena Vujović

Posle 40 godina

26.08.2021. 17:15

Na staroj deponiji u Vinči više nema odlaganja otpada

Deponija u Vinči, na kojoj se odlagao otpad u poslednjih 40 godina, u potpunosti je zatvorena, izjavila je ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović i navela da će nakon završetka radova, koji su u toku, stara deponija, na kojoj je nedavno izbio požar, biti u potpunosti sanirana.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
12.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve