Biznis
20.04.2021. 12:30
R .E.

Traži se sindikat

Kako se zaštititi od "velikodušnih" poslodavaca

radnici u fabrici
Izvor: Shutterstock

Džef Bezos, vlasnik kompanije “Amazon” izjavio je da želi svojim zaposlenima da obezbedi što bolje iskustvo u svojoj firmi.

Na internetu se u poslednje vreme moglo naći mnogo kritika kada je rad za ovu kompaniju u pitanju, a kada je predlog zaposlenih da se oformi sindikat odbijen nastala je još veća pometnja, zbog koje se oglasio i vlasnik Džef Bezos.

"Mislim da se moramo truditi da obezbedimo bolje uslove za svoje zaposlene. Iako je naša direktna veza sa zaposlenima jaka, jasno mi je da nam je potrebna bolja vizija o tome kako da stvaramo vrednost za zaposlene - vizija njihovog uspeha", izjavio je Džef Bezos.

Nakon nekoliko izjava radnika koji su zaposleni u skladištu kompanije "Amazon" koji su tvrdili da ih tretiraju kao robote i, Bezos se obratio medijima u potpunosti negirajući ovu izjavu. Bezos je rekao da su radnici mogli da prave neformalne pauze tokom svojih smena da bi se protezali, uzeli vodu, koristili toalet ili razgovarali sa menadžerom I da to mogu da koriste pored pauze za ručak od 30 minuta i još 30 minuta pause, što se čini kao prilično humani uslovi rada. On dodaje da radnicima ne postavljaju nerazumne ciljeve i da su I na planu zarada izuzetno darežljivi.

Džef Bezos vlasnik Amazona
Izvor: EPA/MICHAEL REYNOLDS

"Amazon" je još pre više od dve godine prednjačio u ciframa koje se isplaćuju kao minimalne zarade i to 15 dolara na sat.

Bezos takođe kaže da će firma raditi na tome kako učiniti "Amazonova" radna mesta sigurnijim, na primer rotiranjem zaposlenih među radnim mestima, i zaštititom radnika od većih fizičkih naprezanja.

Dodaje, da će težiti da Amazon postane „najbolji poslodavac i najsigurnije mesto za rad na zemlji".

Nakon svega, mnogi ne veruju da će ovo priznanje i obećanje vlasnika firme išta pomeniti i radnici i dalje traže svoj sindikat.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zbog korone snažno skočila isporuka kompjutera
kompjuter, tehnologija

Lenovo prvo na tržištu

14.04.2021. 12:26

Zbog korone snažno skočila isporuka kompjutera

Globalne isporuke računara porasle su u prvom tromesečju najbržim tempom u poslednje dve decenije jer su brojne vlade u koronakrizi organizovale online nastavu i podsticale rad na daljinu, pokazuje istraživanje kompanije Gartner.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
22.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve