Biznis
07.12.2023. 18:00
Tanjug

"Messenger"

Kakve to nove promene uvodi "Meta"

meta
Izvor: Shutterstock

Kompanija Meta saopštila je da će uvesti podrazumevano šifrovanje za lične pozive i poruke preko aplikacije "Messenger" tako da "niko, uključujući Metu, ne može da vidi šta je poslato ili rečeno".

U pitanju je veliko ažuriranje uslova privatnosti koji podsećaju na drugu Metinu aplikaciju "WhatsApp", prenosi CNBC.

Šefica "Messenger-a" Loredana Krisan je u propratnoj objavi na blogu kompanije dodala da će biti potrebno neodređeno vreme da se obavi šifrovanje svih ćaskanja preko "Messenger-a".

Korisnici "Messenger-a" su 2016. godine dobili mogućnost da izaberu da li žele da zaštite svoju komunikaciju preko takozvanog šifrovanja od korisnika do korisnika (end-to-end encryption, E2EE), a sada će ona biti podrazumevana opcija.

Ovu promenu je potvrdio i izvršni direktor kompanije Meta, Mark Zakerberg, u objavi na Facebook-u i tom prilikom čestitao timu "Messenger" na uspešno obavljenom poslu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Meta kršila pravila EU pa kažnjena sa 390 miliona evra
Meta

Lični podaci...

05.01.2023. 17:10

Meta kršila pravila EU pa kažnjena sa 390 miliona evra

Glavno telo Evropske unije za nadzor privatnosti kaznilo je sa 390 miliona evra kompaniju Meta Platforms Inc. zbog načina na koji koristi podatke korisnika pri personalizovanju reklama na društvenim mrežama Facebook i Instagram.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
03.03.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve