Biznis
06.11.2021. 21:05
R.E.

Pošta Srbije

Naučite da se zaštite od onlajn prevara

Hakeri
Izvor: Shutterstock

Pošta Srbije pokrenula je projekat onlajn bezbednosti čiji je cilj edukaciju građana u vezi sa prepoznavanjem i zaštitom od prevara u digitalnom okruženju.

Pošta je ovim projektom, navodi se u saopstenju, postala jedna od prvih kompanija u zemlji koja je na proaktivan način pristupila problemu rastućeg broja pokušaja onlajn prevara čija su meta korisnici različitih usluga.

Imajući u vidu da sa razvojem internet poslovanja raste i broj prevara kojima počinioci pokušavaju da različitim metodama zloupotrebe lične i bankovne podatake građana, cilj ovog projekta Pošte Srbije kao društveno odgovorne kompanije je da edukuje i pomogne građanima u domenu prepoznavanja i zaštite od prevarnih pokušaja.

Zbog toga je pokrenuta nova stranica na korporativnom sajtu Pošte Srbije pod nazivom "Onlajn bezbednost“, na kojoj su detaljno opisane i ilustrovane tipične onlajn prevare, dati su odgovori na to kako korisnici da prepoznaju da su meta pokušaja prevare i kako da se zaštite.

Data su i uputstva kako i kome građani da se obrate ukoliko primete pokušaj onlajn prevare, ili su bili njegova meta.

Stranica sa savetima za onlajn bezbednost na korporativnom sajtu Pošte Srbije dostupna je na ovom linku: https://posta.rs/cir/online-bezbednost/tipicne-onlajn-prevare.aspx i predstavlja deo šireg edukativnog programa na kom će Pošta sarađivati sa nacionalnim CERT-om i RATEL-om.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kina u borbi protiv zavisnosti mladih od onlajn igrica
Igrice

Zakon

23.10.2021. 10:19

Kina u borbi protiv zavisnosti mladih od onlajn igrica

Kina je usvojila zakon o obrazovanju kojim se demonstrira odlučniji stav države u borbi protiv zavisnosti mladih od onlajn igrica, koje se smatraju oblikom "duhovnog opijuma", ali i pokušaj da se stane na put "slepom" obožavanju poznatih ličnosti na internetu.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
17°C
09.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve