Biznis
25.08.2022. 18:35
R. E./ DPA

Nemačka

Nemate para za pivo? Nema veze, platite ga uljem!

pivo
Izvor: Shutterstock

Nama pivo, vama zejtin - jedno preduzeće u Bavarskoj iskoristilo je marketinšku šalu minhenske pivare za neobičnu trampu – 22.000 litara ulja za isto toliko piva.

Zaposleni firme Leš u Talmesingu sada se raduju besplatnom pivu, a gastronomi pivare Gizing u Minhenu neophodnoj isporuci ulja za kuhinju.

Priča seže u jun, kada je pivara na društvenim mrežama poslala poruku da gosti svoje pivo privremeno mogu da plate i uljem, koje su ugostitelji zbog rata u Ukrajini povremeno teže nabavljali, piše "DPA".

Sa druge strane, firma Leš koja se inače bavi prikupljanjem upotrebljenog ulja i masti koje zatim prerađuje u bio-gorivo, proletos je nabavila 22.000 litara ulja iz Ukrajine, da, kako je sama navela, pomogne tamošnjoj privredi.

Portparol predzeća Hubert Cenk rekao je da će tih 22.000 litara sada biti sukcesivno zamenjeno.

"Još razmišljamo šta ćemo sa tolikom pivom," rekao je Cenk, dodajući da je sasvim sigurno da neće biti prodato.

"Želimo da ga iskoristimo za neki dobar cilj", a svakako i zaposleni u firmi Leš treba da imaju nešto od toga, rekao je portparol.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Pivo od otpadnih voda?!
pivo

Živeli!

02.08.2022. 16:26

Pivo od otpadnih voda?!

"NewBrew" nije uobičajeno pivo. Ovo singapursko piće proizvodi se od recikliranih otpadnih voda, a osmišljeno je u saradnji Nacionalne agencije za vodne resurse zemlje “PUB” i lokalne zanatske pivare “Breverkz”.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
27.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve