Biznis
14.07.2022. 16:05
R.E

Jeftinije usluge

Netflix i Microsoft udružuju snage

Netflix
Izvor: Shutterstock

Strimig servis Netflix i kompanija Microsoft odlučili su da udruženim snagama izgrade novu ponudu na striming platformi koja će uključivati reklame, kako bi taj model ponudili kao jeftiniju varijantu svojim korisnicima.

Netflix je saopštio da je odabrao Microsoft kao svog globalnog partnera kako bi uveo "plan pretplate po nižoj ceni koji uključuje oglase".

"Microsoft ima dokazanu sposobnost da podrži sve naše potrebe za oglašavanjem dok radimo zajedno na izgradnji nove ponude podržane oglasima", rekao je u izjavi glavni operativni direktor Netflixa Greg Peters.

Podsticanje oglašavanja je deo Netflix-ovog cilja da se preorijentiše za manje vremena. Ovaj striming gigant je prethodno izgubio dve trećine svoje tržišne vrednosti od novembra.

Netfliks je ranije bio čvrsto protiv reklama, opisujući svoju platformu kao zonu bez reklama koja omogućava gledaocima da se "opuste" a da ne budu "iskorišćeni".

Drugi servisi za striming u SAD i širom sveta već imaju striming podržan od reklama, uključujući HBO Max, NBC Universal Peacock i Paramount Plus. 

Striming gigant kaže da će usluga biti "dodatak" njegovim postojećim planovima, koji ne uključuju reklame, piše BBC. Ovo znači da bi se pored već postojećih pretplata, kojima cena raste, postojao i jeftiniji paket, koji bi uključivao oglašavanje.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Može li Apple TV+ da iskoristi Netflixov pad?
Apple TV, Epl TV

"Masters of air“

04.05.2022. 08:10

Može li Apple TV+ da iskoristi Netflixov pad?

"Netflix“ je u krizi i to više nije tajna. Početak 2022. godine u kompaniji će ostati upamćen kao period u kome "Netflix“, prvi put u istoriji nije povećao broj pretplatnika, već je zabeležen rekordan pad u kom je izgubljeno oko 200.000 korisnika.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
9°C
02.03.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve