Biznis
24.06.2022. 16:30
Beta

Žestoka konkurencija

Netflix otpušta još 300 radnika

Netflix
Izvor: Shutterstock

Kompanija Netflix objavila je da će otpustiti još 300 radnika, uglavnom u SAD, zbog smanjenja broja pretplata i porasta konkurencije.

Ovo otpuštanje od oko četiri odsto radne snage kompanije za striming filmova dolazi nakon što je u aprilu prijavila prvi gubitak pretplatnika nakon više od decenije i maju već otpustila 150 službenika, prenosi BBC.

"Dok nastavljamo da intenzivno ulažemo u posao, morali smo da povučemo ovaj potez kako bi naši troškovi bili u skladu sa usporenim rastom", saopštila je kompanija.

Netfliks ima 220 miliona pretplatnika širom sveta i ostaje lider na polju striming servisa, ali se suočava sa žestokom konkurencijom kompanija poput Disney Plus i Amazon Prime Video.

Kompanija je objavila poskupljenja svojih usluga u SAD, Velikoj Britaniji i drugim zemljama, što je uticalo na pad broja pretplatnika. Netfliks je saopštio da očekuje da će u narednim mesecima izgubiti još dva miliona pretplatnika.

Jedan od izvršnih direktora kompanije Ted Sarandos izjavio je da se pregovara kompanijama sa ciljem da novim dogovorima o reklamiranju Netfliks postane pristupačniji korisnicima kojima je sadašnja pretplata skupa.

"Ne ubacujemo reklame na Netfliks. Samo dodajemo tu opciju za ljude koji kažu - hej, želim nižu cenu pretplate i gledaću reklame", poručio je Sarandos.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Stanko Crnobrnja: "Rijaliti formati su osmišljene zamke"
Stanko Crnobrnja

Intervju

12.06.2022. 10:02

Stanko Crnobrnja: "Rijaliti formati su osmišljene zamke"

"Kad si mlad i gledaš televiziju, misliš da su se TV kuće urotile i hoće da zaglupljuju ljude. Ali, kada odrasteš shvatiš: ljudi sami to žele… TV kuće, jednostavno, zadovoljavaju potražnju.“
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
2°C
03.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve