Biznis
08.06.2022. 16:10
R.E.

eUprava

Potvrde o izmirenim poreskim obavezama bez odlaska na šaleter

kompjuter, telefon, internet
Izvor: Shutterstock

Građanima Srbije omogućeno je da putem nove usluge eUverenje na portalu Lokalne poreske administracije (LPA) dobiju elektronsko uverenje da su izmirili poreske obaveze vezane za porez na imovinu, bez odlaska na šaltere, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za IT i eUpravu.

 

"Putem portala LPA građani u nekoliko klikova mogu da podnesu zahtev za dobijanje ovog uverenja, a elektronski dokument mogu da preuzmu ili na portalu LPA ili u svom eSandučetu na portalu eUprava. Za korišćenje ove usluge potrebno je da gradjani budu elektronski identifikovani kvalifikovanim elektronskim sertifikatom, bez obzira da li je u klaudu ili na smart kartici/USB tokenu", navodi se u saopštenju.

Zahtev za dobijanje uverenja mogu podneti fizička lica, preduzetnici i pravna lica, a zahtev se može podneti svim lokalnim poreskim administracijama koje su omogućile obradu elektronskih uverenja.

Direktor te kancelarije Mihailo Jovanović istakao je da su tokom 2021. godine lokalne poreske administracije u Beogradu izdale 120.000 tih uverenja na zahtev gradjana, zbog čega su odlučili da tu uslugu digitalizuju.

"Usluga eUverenje trenutno je dostupna u 37 lokalnih poreskih administracija, a tokom leta očekujemo da i ostale lokalne poreske administracije omoguće ovu uslugu", dodao je Jovanović.

Za korišćenje te usluge, potrebno je da korisnik bude registrovan visokim nivoom pouzdanosti na portalu eUprava, a do potvrde se može doći na portalu Lokalne poreske administracije (www.lpa.gov.rs).

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

I to se desilo: Bogataši traže da plaćaju porez
Bogataš, milioner, milijarder, novac, pare

Više od 100 milionera

19.01.2022. 13:29

I to se desilo: Bogataši traže da plaćaju porez

Više od 100 milionera sveta, okupljenih oko grupa “Milioneri patriote”, “Milioneri za humanist” i “Oporezuj me sada”, uputilo je otvoreno pismo sa apelom vladama da ih oporezuju.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
19.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve