Biznis
21.09.2021. 11:32
Promo

Marera Properties

Poznato kada će biti otvorena "Beograđanka" i kako će izgledati (VIDEO, FOTO)

Beograđanka
Izvor: Shutterstock

Čuvena zgrada "Beograđanka", koja je od novembra prošle godine u vlasništvu kompanije "Marera Properties", nakon samo 12 meseci intenzivnih radova na sveobuhvatnoj rekonstrukciji, otvoriće vrata poslovnoj zajednici do kraja 2021. godine.

“Veliko je interesovanje za poslovni prostor A klase u renoviranoj Palati Beograd. Sada već možemo da kažemo da je skoro 70 odsto prostora izdato, a sudeći po broju upita od strane zainteresovanih kompanija, verujemo da će do završetka radova krajem godine, zgrada biti u potpunosti popunjena,” izjavila je Milana Srećkov, direktor kompanije "Marera Properties".

Kompletna rekonstrukcija Palate Beograd – nekadašnje najviše zgrade Balkana, prve pametne zgrade i jednog od najznačajnijih simbola Beograda – počela je krajem prošle godine. U kompletno uređenje unutrašnjeg prostora od petog do 23. sprata zgrade, kao i renoviranje fasade, zamenu stakala i postavljanje spoljašnjeg osvetljenja, Marera investira više od osam miliona evra.

Pogledajte fotografije: 

“Objekte renoviramo prateći poslednje svetske trendove − u građevini, tehnologiji i arhitekturi. Najbolji primer toga je već završena rekonstrukcija Kalemegdan Biznis Centra, nekadašnje fabrike Beko, koja je od oronule zgrade pretvorena u savremeni, multifunkcionalni biznis centar u kome danas radi više od 2.000 ljudi. Na Palati Beograd ćemo tako, na primer, izgraditi zelene parkovske površine na prostranim terasama zgrade na petom i šestom spratu. To je inovacija koja do sada nije primenjena na našem tržištu,“ ističe Srećkov.

Paralelno sa radovima na rekonstrukciji Palate Beograd, započeto je i renoviranje BIGZ-a koji je u vlasništvu Marere od februara ove godine. Zgrada BIGZ-a će po planu biti gotova do kraja 2022. godine.

Marera Properties osnovana je 2009. godine i bavi se akvizicijom, razvojem, iznajmljivanjem i upravljanjem nekretninama komercijalne namene. Portfolio kompanije čini više od 200.000m² kancelarijskih, maloprodajnih i industrijskih objekata širom zemlje, što je svrstava među najveće investitore na tržištu nekretnina Srbije.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Marera Property Management - lider u segmentu razvoja i upravljanja nekretninama
Marera Construction

Portfolio od 560,000m²

20.07.2021. 15:08

Marera Property Management - lider u segmentu razvoja i upravljanja nekretninama

Kompanija "Marera Property Management" (MPM), jedina kompanija na domaćem tržištu sa sveobuhvatnom integrisanom platformom za razvoj i upravljanje nekretninama, preuzela je 100% vlasničkog udela u Marera Construction-u – kompaniji koja je do nedavno poslovala kao preduzeće "GP Nikolić“ iz Kraljeva.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
32°C
28.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve